Ο Σταύρος Θεοδωράκης, φάνηκε αποφασισμένος να αλλάξει άρδην την τακτική του απέναντι στην Κυβέρνηση, σε σχέση με την τακτική των προηγούμενων επτά μηνών.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, είπε στους βουλευτές και τα κομματικά στελέχη του, ότι όχι μόνο δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν πρόκειται να προσφέρει ούτε ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή. «Κάποιοι για να δώσουν μια ελπίδα στον κόσμο, διαδίδουν ότι ο Τσίπρας έχει εναλλακτικές. Υπάρχει το Ποτάμι,υπάρχει και το ΠΑΣΟΚ. Ας μας προσπεράσουν λοιπόν εμάς. Και ας πάνε κατευθείαν στο ΠΑΣΟΚ ,που έχει και κυβερνητική εμπειρία, στην άλωση του κράτους. Εμάς, ο ρόλος μας στη Βουλή θα είναι άλλος. Αντιπολίτευση – προτάσεις, αντιπολίτευση – προτάσεις. Αν και εφόσον υπάρχει κάτι σωστό θα το ψηφίσουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά δε, την υποψηφιότητα του Νίκου Βούτση για την θέση του προέδρου της Βουλής, ο κ. Θεοδωράκης, έθεσε ως όρους για να τον ψηφίσει, να υπάρξει αλλαγή του εκλογικού νόμου και να ξεκινήσει η Συνταγματική Αναθεώρηση, ώστε η επόμενη Βουλή να είναι αναθεωρητική.