Το τρέιλερ φέρνει στο προσκήνιο την Ρέι, την ερμηνεύει η βρετανίδα ηθοποιός Ντέιζι Ρίντλεϊ, η οποία πολλοί θεωρούν ότι θα είναι η κόρη του Χαν Σόλο και της πριγκίπισσας Λέια.

Η ταινία εκτυλίσσεται 30 χρόνια μετά τα γεγονότα της Επιστροφής των Τζεντάι (1983).

Επίσης, στο τρέιλερ εμφανίζεται, και ο νέος κακός της ταινίας, ο Κάιλο Ρεν (Άνταμ Ντράιβερ), ο οποίος μιλά σε κατεστραμμένη μάσκα Νταρθ Βέιντερ. «Τίποτα δεν θα βρεθεί στον δρόμο μας. Θα τελειώσω ό,τι άρχισες» λέει ο Κάιλο Ρεν.

Με κλειστά χαρτιά

Κόντρα στην τάση, τα τρέιλερ να αποκαλύπτουν μεγάλο μέρος της ταινίας ή σχεδόν ολόκληρη την ταινία, το Star Wars επιλέγει να κρατήσει ακόμα κλειστά χαρτιά και συγκεντρώνει θετικά σχόλια.

Σημειώνεται ότι η παραγωγή έδωσε στη δημοσιότητα και την αφίσα της ταινίας, η οποία θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες τον Δεκέμβριο. Η έξοδος του Star Wars θεωρείται το μεγαλύτερο κινηματογραφικό γεγονός της χρονιάς. 

Προπώληση εισιτηρίων

Η προπώληση εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει στις ΗΠΑ και σύμφωνα με όσα μετέδιδε τη Δευτέρα, το BBC, αρκετά site είχαν προβλήματα στη λειτουργία τους, εξαιτίας της αυξημένης επισκεψιμότητας.

Στην Ελλάδα, η ταινία Star Wars Επεισόδιο 7: Η Δύναμη Ξυπνά θα αρχίσει να προβάλλεται ανήμερα τα Χριστούγεννα σε διανομή Feelgood.