Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, τουλάχιστον 100 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας, ενώ υπάρχει έντονη ανησυχία για αύξηση του αριθμού τους, καθώς αρκετοί από τους εκατοντάδες τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Σύμφωνα με αξιωματούχους της πακιστανικής κυβέρνησης, 52 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ένας από την πόλη Πεσαβάρ. Στην πόλη Ταλοκάν, 12 κορίτσια ποδοπατήθηκαν στην προσπάθειά τους να βγουν από το σχολείο τους για να γλιτώσουν από το σεισμό, όπως και τουλάχιστον 35 τραυματίστηκαν, ενώ άλλοι 5 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην ανατολική επαρχία Νανγκαχάρ, σύμφωνα με Αφγανούς αξιωματούχους. Τουλάχιστον 28 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις ζώνες όπου ζουν φυλές στο βόρειο τμήμα του Πακιστάν, στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

 
Άλλοι 20 σκοτώθηκαν στο βορειοδυτικό τμήμα του Πακιστάν, όπως και 3 στην περιοχή Γκίλγκιτ-Μπαλιστάν και ένας στην πακιστανική πλευρά του Κασμίρ, σύμφωνα με πηγές.
 
Για εκατοντάδες τραυματίες έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου Syed Τζαμίλ Σαχ, μιλώντας στο Reuters. «Οι τραυματίες υπέστησαν πολλαπλά τραύματα λόγω κατάρρευσης κτιρίου» τόνισε.

 
Το μετρό στο Δελχί είναι εκτός λειτουργίας μετά τον ισχυρό σεισμό, ενώ σημειώνονται διακοπές ηλεκτροδότησης σε περιοχές της Καμπούλ. Εκτός λειτουργίας και οι τηλεφωνικές γραμμές στη Λαχόρη.

 
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του αμερικανού Γεωλογικού Ινστιτούτου (USGS), η ισχύς του σεισμού ήταν 7,5 βαθμοί και το επίκεντρό του βρισκόταν 256 χλμ. βορειοδυτικά της Καμπούλ, στην περιοχή κοντά στη μεθόριο με το Πακιστάν. Το εστιακό του βάθος ήταν 196 χλμ.