Η απόφαση αφορά την ύποπτη συναλλαγή 2 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων που πλήρωσε η FIFA, υπό την προεδρία του Μπλάτερ, στον Πλατινί το 2011. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση οι εξηγήσεις που κλήθηκαν να δώσουν οι δύο άνδρες δεν κρίθηκαν επαρκείς από την Ανεξάρτητη Επιτροπή Δεοντολογίας της FIFA.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Ο κ Μπλάτερ, από τη θέση του ως Πρόεδρος της FIFA, ενέκρινε την καταβολή 2 εκατομμυρίων στον κ. Πλατινί, που δεν είχε καμία νομική βάση στη γραπτή συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ των δύο αξιωματούχων στις 25 Αυγούστου 1999.Ούτε σε γραπτή δήλωσή του, ούτε στην προσωπική του ακρόαση ο κ Μπλάτερ δεν ήταν σε θέση να αποδείξει νομική βάση για την πληρωμή αυτή. Ο ισχυρισμός του περί προφορικής συμφωνίας προσδιορίστηκε ως μη πειστικός και απορρίφθηκε»

«Ο κ. Πλατινί απέτυχε να ενεργήσει με απόλυτη αξιοπιστία και ακεραιότητα, κάτι που δείχνει την άγνοια της σημασίας των καθηκόντων, των υποχρεώσεων και των ευθυνών που είχε. Οι ενέργειές του δεν έδειξαν καμία δέσμευση στην ηθική στάση που οφείλει να έχει […] επιδεικνύοντας μια καταχρηστική εκτέλεση των καθηκόντων του ως αντιπρόεδρος της FIFA και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της FIFA, σε παράβαση του άρθρου 13 του γενικού κώδικα συμπεριφοράς» καταλήγει η ανακοίνωση.

Εκτός του εξοβελισμού τους από το ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι, οι δύο άνδρες καλούνται να πληρώσουν και πρόστιμο που ορίστηκε σε 80.000 ελβετικά φράγκα για τον Πλατινί και 50.000 ελβετικά φράγκα για τον Μπλάτερ.