Σύμφωνα με ανακοίνωση των υπουργών Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ και Δικαιοσύνης Χάικο Μάας, στο εξής θα απελαύνεται όποιος καταδικάζεται σε ποινή φυλάκισης -ανεξαρτήτως του ύψους της ποινής ή του εάν η ποινή έχει ανασταλτικό χαρακτήρα ή όχι.
Η απόφαση έρχεται μερικές μέρες μετά τις επιθέσεις που σημειώθηκαν κατά γυναικών στη Γερμανία και οδήγησαν στην παραίτηση του διοικητή της αστυνομίας της περιοχής.
Η νέα νομοθεσία θα αφορά κυρίως σε επιθέσεις κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας, της σεξουαλικής αυτοδιάθεσης και της περιουσίας, καθώς και σε επιθέσεις εναντίον αστυνομικών.
«Είναι μια σκληρή αλλά δίκαιη απάντηση του κράτους σε όποιον πιστεύει ότι παρά το γεγονός ότι αναζητεί εδώ προστασία, μπορεί να διαπράττει εγκλήματα χωρίς αυτό να έχει συνέπειες στην παρουσία του εδώ στη Γερμανία», δήλωσε ο κ. Ντε Μεζιέρ και ανέφερε τις σεξουαλικές επιθέσεις σε γυναίκες στην Κολονία ως αιτία για την αυστηροποίηση της νομοθεσίας. «Οι εγκληματίες πρέπει να αντιμετωπίζουν τις συνέπειες του νόμου. Και για τους αλλοδαπούς είναι και η απέλαση μια από αυτές τις συνέπειες», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Μάας.
Ταχύτερες απελάσεις αποφάσισε η γερμανική κυβέρνηση
Ταχύτερη διαδικασία απέλασης αλλοδαπών κακοποιών αποφάσισε σήμερα η γερμανική κυβέρνηση, με αφορμή της επιθέσεις κατά γυναικών την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Κολονία και σε άλλες πόλεις
Σε χρειαζόμαστε
Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις
Πολιτική Σχολιασμού