Μιλώντας στο Mega, ο Γ. Σταθάκης, δήλωσε ότι ο πρώτος κύκλος διαπραγμάτευσης έχει κλείσει και πλέον μένει να λυθούν το ασφαλιστικό, τα δημόσια οικονομικά μέχρι το 2018, το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και τα κόκκινα δάνεια. Όπως τόνισε,  η βάση συζήτησης και στα τέσσερα ζητήματα έχει γίνει αποδεκτή από την άλλη πλευρά.

Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό, επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει περιθώριο για διάλογο και βελτιώσεις δεδομένου ωστόσο ότι παραμένει αναλοίωτη η βασική ιδέα που λέει ότι οι όροι με τους οποίους συνεισφέρουν στο ασφαλιστικό σύστημα οι μισθωτοί πρέπει να είναι ίδιοι με αυτούς με τους οποίους συνεισφέρουν και άλλες κοινωνικές ομάδες, κάτι που δεν συνέβαινε «για διάφορους λόγους μέχρι τώρα».

Ερωτηθείς για τα κόκκινα δάνεια επισήμανε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει λύση σε ένα υπαρκτό πρόβλημα, υπενθυμίζοντας ότι θέσπισε την προστασία στο 60% των στεγαστικών δανείων και στόχος είναι τα στεγαστικά στο σύνολό τους να μην αποτελέσουν αντικείμενο αγοραπωλησίας αλλά να βρεθούν λύσεις αναδιάρθρωσης των δανείων εντός των τραπεζών.