Ο Ι. Βαρδακαστάνης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Βήμα FM», εξέφρασε «έκπληξη και στεναχώρια» για το σχόλιο του Λάκη Λαζόπουλου σχετικά με τον Β. Σόιμπλε – «όταν ο άνθρωπος είναι καθηλωμένος σε καρέκλα, σιγά σιγά το μυαλό του καθηλώνεται σε μια ιδέα, εγώ το λέω παράνοια, το λέω παραφροσύνη».

Ξεκαθάρισε ότι ως εθνικό αναπηρικό κίνημα «είμαστε κάθετα ενάντιοι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές Σόιμπλε και έχουμε σταθεί απέναντι όλη την περίοδο της κρίσης».

Έσπευσε παράλληλα να τονίσει: «Θα περίμενε κάποιους από εκείνους που επηρεάζουν την κοινή γνώμη λόγω της επαγγελματικής τους ιδιότητας, που έχουν βήμα σε χιλιάδες πολίτες, να έχουν πιο προσεκτική συμπεριφορά, να προωθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, αξιοποιώντας τον προνομιακό τους ρόλο. Θα περίμενε επίσης κανείς να γνωρίζουν καλύτερα την ελληνική γλώσσα: η χρήση αναπηρικού αμαξιδίου δεν συνιστά καθήλωση, αλλά μέσο κίνησης.

Όπως ο Λ. Λαζόπουλος χρησιμοποιεί τα πόδια του, κάποιος με κινητική αναπηρία χρησιμοποιεί το αμαξίδιο. Αυτή είναι η μοναδική διαφορά. Δηλαδή, για τον Λ. Λαζόπουλο, δεν θα μπορούσε να υπάρξει η σκέψη Στίβεν Χόκινγκ, αντιθέτως ίσως να ζούσε σε ίδρυμα κλειστής περίθαλψης, “καθηλωμένος σε μια ιδέα”».


«Χίλιες συγγνώμες, αν θεωρείτε ότι σας έθιξα» 

Ο Λ. Λαζόπουλος εξέφρασε και εκείνος «ίδια έκπληξη και στεναχώρια» για όσα άκουσε στον ραδιοσταθμό. Δήλωσε έτοιμος να ζητήσει «όχι μία, αλλά χίλιες συγγνώμες, αν θεωρείτε ότι έθιξα εσάς και τα άτομα με κινητικά προβλήματα».

Κάνοντας αναφορά στη στάση του απέναντι σε ΑμεΑ, προσθέτει πως η αναφορά του «είχε να κάνει με το συγκεκριμένο πρόσωπο. Δεν μίλησα ούτε γενικά, ούτε αφηρημένα, ούτε σε πληθυντικό αριθμό. Μην επεκτείνετε λοιπόν τη σκέψη σας, σας παρακαλώ, διότι εγώ δεν επεκτάθηκα πέραν του εν λόγω πολιτικού […] Δεν θα ήθελα να δοθεί άλλο νόημα στα όσα ειπώθηκαν. Είναι μια σατιρική-πολιτική εκπομπή». Και καταλήγει σημειώνοντας ότι «αν συνέβη οποιαδήποτε παρανόηση, ακόμα και τώρα μετά τις εξηγήσεις μου, σας ζητώ όχι μία, αλλά χίλιες συγγνώμες».