«Μόνο με εκλογές θα απαλλαγεί η Ελλάδα από τους ιδεοληπτικούς τυχοδιώκτες που μας κυβερνούν. Κάθε μέρα που παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, η Ελλάδα αδυνατίζει, μικραίνει, εξασθενεί. Η πολιτική αλλαγή αποτελεί επείγουσα και αναγκαία προϋπόθεση για να ορθοποδήσει η χώρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κ. Μητσοτάκης, από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

Παράλληλα, έκανε λόγο για κυβερνητικό αυταρχισμό που προσπαθεί να φιμώσει τους έχοντες αντίθετη γνώμη. «Είναι αναγκαία, όμως, και για να σταματήσει η διάβρωση των θεσμών και ο κυβερνητικός αυταρχισμός διότι, προκειμένου να κρύψουν την αποτυχία τους, επιχειρούν να φιμώσουν και να χειραγωγήσουν τις φωνές κριτικής, τις ανεξάρτητες Αρχές, τους ανεξάρτητους θεσμούς, τα Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, η κυβέρνηση πρέπει να αποχωρήσει άμεσα, γιατί «το κόστος της κυβερνητικής ιδεοληψίας και ανικανότητας το επωμίζονται οι πολίτες». Αναφερόμενος στο χθεσινό επεισόδιο με τους συνταξιούχους, υποστήριξε πως «όταν διαμαρτύρονται εισπράττουν δακρυγόνα».