Ο Μοσκοβισί θα συναντηθεί στις 17.00 με τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ θα προηγηθεί συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου, στις 15.00. Στις 18.15 ο Επίτροπος θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, ενώ το βράδυ θα εκφωνήσει κεντρική ομιλία, στη διάρκεια δείπνου, που οργανώνεται στο πλαίσιο του Συνεδρίου «Τhe Greek Economy Conference» από το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο.

Την Τρίτη θα συμμετάσχει σε πρόγευμα εργασίας με τον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΒ και στη συνέχεια θα συναντηθεί με την υπουργό Εργασίας, , Έφη Αχτσιόγλου, ενώ θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαικής Ένωσης  στην Ελλάδα.

«Τήρηση των συμφωνηθέντων»

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Έθνος της Κυριακής, ο Μοσκοβισί επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στους δανειστές και να συνεχίσει στον σρόμο των μεταρρυθμίσεων.

Παράλληλα, έκανε λόγο για «success story» και δημιουργία ανταγωνιστικής οικονομίας. «Οι Έλληνες έχουν κάνει τόσο πολλές θυσίες τα τελευταία χρόνια και επιτέλους η χώρα είναι έτοιμη να γυρίσει σελίδα. Το “success story” που γράφουμε μαζί, σημαίνει επιστροφή στην ομαλότητα, αλλά μια νέα ομαλότητα με βιώσιμη δημόσια οικονομική πολιτική και μια ανταγωνιστική οικονομία, ικανή να δημιουργήσει τις θέσεις εργασίας που οι Έλληνες χρειάζονται».