Σύμφωνα με τη Hurriyet Daily, ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε πως η χώρα του εισήλθε στη Συρία για να τερματιστεί η διακυβέρνηση του Μπασάρ αλ-Άσαντ, τον οποίο κατηγόρησε για τρομοκρατία και τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων, προσθέτοντας πως η Άγκυρα επιδιώκει να αποκαταστήσει τη «Δικαιοσύνη».
 
Ο Ερντογάν υποστήριξε ακόμη πως η Τουρκία δεν έχει εδαφικές αξιώσεις στη Συρία, αλλά αντίθετα, επιθυμεί να παραδώσει την εξουσία στο συριακό.
 
«Γιατί μπήκαμε; Δεν έχουμε μάτια στο συριακό έδαφος. Το θέμα είναι να παράσχουμε τη γη στους πραγματικούς ιδιοκτήτες της. Δηλαδή είμαστε εκεί για την ίδρυση της Δικαιοσύνης» σημείωσε.
 
Επίσης, υποστήριξε πως «κατά την εκτίμησή» του, σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στη Συρία, παρά το γεγονός πως ο ΟΗΕ επιβεβαιώνει πως σε βάθος πενταετίας έχουν σκοτωθεί 400.000 άνθρωποι.
 
Ακολούθως, ο Ερντογάν δήλωσε πως η Τουρκία «δεν θα μπορούσε να αντέξει» τις ατελείωτες δολοφονίες αμάχων και πως «έπρεπε να εισέλθουμε στη Συρία μαζί με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό». Παράλληλα, κατηγόρησε τον ΟΗΕ για την αδυναμία του να επηρεάσει την κατάσταση στη Συρία, και δήλωσε πως, στη σημερινή του κατάσταση, ο Οργανισμός είναι αναποτελεσματικός.
 
«Ο κόσμος είναι μεγαλύτερος από πέντε» δήλωσε αναφερόμενος στη σύνθεση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που αριθμεί πέντε μόνιμα μέλη.