«Η Boing κατασκευάζει ένα νέο προεδρικό αεροσκάφος Boeing 747 Air Force One, για τους μελλοντικούς προέδρους, αλλά τα κόστη του έχουν ξεφύγει από τον έλεγχο, περισσότερο από 4 δισ. δολάρια. Ακύρωση παραγγελίας!» δήλωσε μέσω twitter, κάτι που ήταν αρκετό για να ρίξει την τιμή της μετοχής της εταιρείας κατά 2 δολάρια.
 

 
Σημειώνεται πάντως πως, λίγες ημέρες πριν το tweet του Τραμπ, ο  διευθυντής της Boeing, Ντέννις Μουλινμπεργκ, είχε δημοσιεύσει άρθρο στην Chicago Tribune, μέσα από το οποίο ασκούσε κριτική στον επερχόμενο πρόεδρο. Ο τελευταίος ωστόσο, δήλωσε πως πριν την παρέμβασή του κατά της εταιρείας, δεν είχε διαβάσει το άρθρο.

 
Πρόσφατα, ο Τραμπ είχε ασκήσει κριτική κατά της αυτοκινητοβιομηχανίας Ford Motor Co, απειλώντας ότι θα της επιβάλει αυξημένους δασμούς εισαγωγής, στην περίπτωση που προχωρήσει στην ίδρυση εργοστασίου βιομηχανικής παραγωγής στο Μεξικό.
 
Οι διοικήσεις και των δύο εταιριών επιδιώκουν να έχουν άμεσες συνομιλίες με τον Τραμπ, προκειμένου να επιτύχουν συμφωνίες που θα εξυπηρετούν τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα κατά τον καλύτερο τρόπο, ενώ ο Τραμπ φαίνεται ότι θα προσπαθήσει να κρατήσει θέσεις εργασίας εντός των ΗΠΑ, προσφέροντας εναλλακτικά φορολογικές απαλλαγές στο πλαίσιο υλοποίησης προεκλογικών του εξαγγελιών.
 
Αναφορικά με το ζήτημα που προέκυψε με την Boeing, η ομάδα μεταβατικής διακυβέρνησης του Τραμπ λαμβάνει ενημερώσεις για ομοσπονδιακά προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Μεταξύ αυτών και το πρόγραμμα για το νέο προεδρικό αεροσκάφος των ΗΠΑ, το κόστος ανάπτυξης του οποίου σύμφωνα με τον Τραμπ θα ξεπεράσει τα 4 δισεκατομμύρια δολάρια.