Το «w4crisis» είναι ένα κινηματικό ντοκιμαντέρ, το οποίο βραβεύτηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πάτρας, με την ειδική διάκριση για την «Καταγραφή του Σήμερα στην Ελλάδα της Κρίσης». Το ντοκιμαντέρ, μέσα από τις διηγήσεις 4 σύγχρονων γυναικών – Κωνσταντίνα Κούνεβα, Φωτεινή Λαμπρίδη, Ρενάτα Βιντζηλαίου και  Ελένη Καλαμπόκα – επιχειρεί μια σύντομη αναδρομή στη σχέση που έχει επιφυλάξει στη γυναίκα το οικονομικό μοντέλο, από τις απαρχές του το 18ο αι. μέχρι σήμερα. (Δημοσιογραφική ομάδα: Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου, Ειρήνη Κοντογεωργίου, Μαρία Λούκα / Σκηνοθεσία – Παραγωγή: ThePressProject.gr / Κώστας Εφήμερος).
                                                
«Τριήμερο κινηματογραφικών προβολών»
 
Προβολή των βραβευμένων ταινιών του 13ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Πάτρας
Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 20, 21 και 22 Ιανουαρίου 2012
Ώρα έναρξης προβολής: 19:00
 
Ο πολυχώρος πολιτισμού «διέλευσις» έχει την χαρά να φιλοξενεί τις βραβευμένες ταινίες ελλήνων δημιουργών από το 13ο Διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου Πάτρας.
Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στις (1-8/10/11) στην Πάτρα και εκτός από τις πολλές ξένες συμμετοχές, πολύ έντονη ήταν η παρουσία των ελλήνων δημιουργών.
Ο μεγάλος αριθμός των ελληνικών συμμετοχών σε ένα αμιγώς καλλιτεχνικό φεστιβάλ κινηματογράφου αποπνέει μία ανάσα φρέσκου αέρα και ελπίδας, δείχνοντας ότι η ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση ζει και δεν θα σταματήσει ποτέ να εκδηλώνεται.
Η διέλευσις, στο τριήμερο 20,21 και 22 Ιανουαρίου θα παρουσιάσει συνολικά 16 ταινίες ντοκιμαντέρ, animation, μικρού μήκους και video art με θέματα που αφορούν την οικολογία, την κοινωνία, τον πολιτισμό και την Ελλάδα του σήμερα

 Ημερήσια είσοδος: 5 ευρώ
Θα προσφέρεται μαύρο τσάι και καφές φίλτρου