Στις 12 το μεσημέρι, αναμένεται το ραντεβού της αντιπροσωπείας της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων Ελλάδας με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου και τους συναρμόδιους από τα υπουργεία των Οικονομικών, Εργασίας και Περιβάλλοντος.

Οι αγρότες επιμένουν να οριστεί ακριβής ημερομηνία συνάντησής τους με τον πρωθυπουργό -είτε με τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης- και τους αρμόδιους υπουργούς (Οικονομικών, Εργασίας, Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων).

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, σε γενικές συνελεύσεις που θα κάνουν νωρίς το μεσημέρι, θα αποφασιστεί ο τρόπος κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους, τόσο για σήμερα, όσο και για τις επόμενες ημέρες.

Το κλείσιμο της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη ή και μετάβαση δύναμής τους στο τελωνείο της Δοϊράνης, είναι ορισμένα από τα σχέδια των αγροτών και κτηνοτρόφων στο μπλόκο των Ευζώνων, που, από τις 30/1, αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας κρατούν κλειστό το τελωνείο στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ. «Το συγκεκριμένο μπλόκο ενισχύεται διαρκώς» επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας, Θωμάς Καρυπίδης, πρόεδρος Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου δήμου Παιονίας.