Ο Στίβεν Μνάχιν τόνισε ότι είναι σημαντικό το γεγονός ότι η πρώτη συζήτηση στην Ευρώπη γίνεται με τον Β. Σόιμπλε . «Είχαμε μια πολύ παραγωγική συνάντηση και θέλω να τονίσω την εταιρική μας σχέση. Θέλουμε να προωθήσουμε την ανάπτυξη. Η στενή συνεργασία πρέπει να συνεχιστεί».

Υποστήριξε πως οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν «εμπορικό πόλεμο» με τις ευρωπαϊκές οικονομίες και υπογράμμισε ότι το ζητούμενο είναι «ένα ισορροπημένο εμπόριο μεταξύ των δύο οικονομιών. Οι ανισορροπίες πρέπει να εξαλειφθούν. Απώτερος στόχο μας είναι η οικονομική ανάπτυξη». Παράλληλα, δήλωσε ότι «είναι σημαντικό να μην χειραγωγούν οι χώρες σε παγκόσμιο επίπεδο τα νομίσματά τους, διότι είναι κάτι το οποίο βλάπτει την ανάπτυξη της οικονομίας».

Ο Β. Σόιμπλε ανέφερε πως η κουβέντα έγινε σε καλό κλίμα, αλλά υπάρχουν ακόμα ζητήματα που πρέπει να λυθούν ανάμεσα στις δύο πλευρές. «Θα προωθήσουμε τη διεθνή συνεργασία ανεξαρτήτως των διαφορών. Συμφωνήθηκε σαφώς να συνεργασθούμε και από κοινού να αναζητήσουμε λύσεις. Βρήκαμε μια κοινή βάση για να συζητάμε εντελώς ανοικτά. Φυσικά δεν επιλύθηκαν όλα τα ζητήματα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ