«Παράλληλα ο κίνδυνος είναι πλέον υπαρξιακός για την βιομηχανία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις» τόνισε ο Τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας την χθεσινή επιστολή των 9 συνδέσμων βιομηχανίας της χώρας, υπογραμμίζοντας ότι, «…όλα αυτά έρχονται σε πλήρη αντιδιαστολή με την προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη να εμφανίσει μια εικονική πραγματικότητα για την κατάσταση της οικονομίας».

«Η κυβέρνηση αρνείται να λάβει μέτρα κοινής λογικής» υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης, όπως είναι «η αύξηση του κατώτατου μισθού με τιμαριθμική αναπροσαρμογή, η ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους και η αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας στην ενέργεια, με έλεγχο της αγοράς και κρατικοποίηση της ΔΕΗ, ως εθνικού εργαλείου άσκησης ενεργειακής πολιτικής».

Σε σχέση με το σκάνδαλο των υποκλοπών, ο κ. Χαρίτσης υπογράμμισε ότι «Η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να συσκοτίσει την αλήθεια. Συνιστά πρωτοφανή εκτροπή το γεγονός ότι δεν καλείται ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ στην Βουλή να ενημερώσει για τα ευρήματα των ελέγχων που έκανε η ανεξάρτητη αρχή». Ο κ. Χαρίτσης καταλήγοντας ξεκαθάρισε ότι, «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα εξαντλήσει όλα τα πολιτικά και νομικά μέσα έτσι ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να μάθουν οι πολίτες ποιοι ενορχήστρωσαν αυτήν την επιχείρηση δημοκρατικής εκτροπής».