Μιλώντας στο  κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων και βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης, δήλωσε «Το market pass είναι ένα μέτρο προεκλογικού χαρακτήρα που στοχεύσει στην εξαπάτηση των πολιτών που θα λαμβάνουν λιγότερο από ένα ευρώ την ημέρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης».

«Η κυβέρνηση επιμένει στην επιδότηση της αισχροκέρδειας, ενώ θα έπρεπε να υπάρξει πολιτική συγκράτησης των τιμών με εντατικούς ελέγχους στην αγορά, μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης και στην βενζίνη, όπου είμαστε πρωταθλητές ακρίβειας σε όλη την Ευρώπη». Όπως υπογράμμισε ο κ. Χαρίτσης, «Αν δεν υπάρξουν παρεμβάσεις στον πυρήνα του προβλήματος, καμία κρίση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί, με αποτέλεσμα οι ανισότητες να οξυνθούν ακόμη περισσότερο, πλήττοντας κυρίως τους ασθενέστερους και τα μεσαία στρώματα» πρόσθεσε.

Μάλιστα ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε πως «Η κρίση έχει δύο όψεις, ειδικά στη χώρα μας: εκτίναξη των τιμών αλλά και χαμηλή αγοραστική δύναμη. Η χώρα μας έχει καθηλωμένα εισοδήματα σύμφωνα με την Eurostat στα επίπεδα προ του 2010 και την δεύτερη χειρότερη επίδοση στην Ευρώπη των 27 πέρυσι, ως προς το ποσοστό των νοικοκυριών που είδαν μείωση του εισοδήματός τους».

«Η κρίση αυτή έχει λίγους νικητές, κάποια πολύ μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, με ηττημένους την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία», υπογράμμισε ο Αλέξης Χαρίτσης και κατέληξε λέγοντας πως «το βράδυ των εκλογών κάθε προοδευτική πολιτική δύναμη θα κληθεί να απαντήσει στο δίλημμα: θα δώσει τη διέξοδο για τον σχηματισμό κυβέρνησης θωράκισης της κοινωνίας και ανάταξης της οικονομίας με δίκαιους όρους ή θα επιτρέψει στον κ. Μητσοτάκη να συνεχίσει την πολιτική που μας οδήγησε στην οικονομική και κοινωνική κρίση;».