Όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου, ακόμα και τα μικρότερα, θα επισκεφτεί μέσα στον επόμενο μήνα ο νέος υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Λοβέρδος, προκειμένου να καταγράψει τα προβλήματα και τα κενά που υπάρχουν στις σχολικές μονάδες, ώστε να δοθούν λύσεις πριν από την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς.
 
Ο Α. Λοβέρδος, που βρέθηκε σήμερα στη Ρόδο στο πλαίσιο της συνόδου των πρυτάνεων που διεξάγεται στο νησί, με δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα που έχει για την περιοχή, τονίζοντας ότι με τη βοήθεια του υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα επισκεφτεί όλα τα νησιά για να έχει πλήρη εικόνα της κατάστασης.
 
Ο υπουργός, που συνοδευόταν από το γενικό γραμματέα του υπουργείου, Αθανάσιο Κυριαζή, και θα είχε συνάντηση με εκπροσώπους της ιεράς μητρόπολης Ρόδου και της περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης, απάντησε σε διάφορα ερωτήματα, γύρω από την κατάσταση στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, για τις μεταρρυθμίσεις στην παιδεία, για την πολυσυζητημένη τράπεζα θεμάτων και φυσικά για το μέλλον και την πορεία της «Ελιάς» στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.
 
Αναλυτικά και απαντώντας στην ερώτηση για την αναταραχή στα πανεπιστήμια λόγω των απολύσεων, δήλωσε τα εξής: «Το πανεπιστήμιο Αιγαίου δεν το αφορά. 

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)