Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας της Μυκόνου και συνάντηση με τον δήμαρχο του νησιού είχε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας ότι είναι χαρακτηριστικά παράδειγμα της κυβερνητικής αποτυχίας η διαχείριση που έγινε στη Μύκονο. «Η Μύκονος είναι η ναυαρχίδα της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας. Ταυτόχρονα όμως φέτος, είναι και το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα της παταγώδους αποτυχίας της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Όταν κάνεις για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε έναν χρόνο το ίδιο λάθος, τότε δεν πρόκειται για αστοχία ή ατυχία, αλλά για ανικανότητα» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και κατηγόρησε την κυβέρνηση για «αβάσταχτη ελαφρότητα» αλλά και γιατί «κάνει και φέτος ακριβώς τα ίδια λάθη που έκανε και πέρυσι».

«Άνοιξε χωρίς αυστηρά υγειονομικά μέτρα τις πύλες εισόδου της χώρας. Άνοιξε χωρίς μαζικό τέστινγκ και ιχνηλάτηση. Άνοιξε χωρίς να ενισχύσει τις τοπικές μονάδες Υγείας, τα κέντρα Υγείας στους τουριστικούς προορισμούς. Άνοιξε χωρίς να φροντίσει καν για ξενοδοχεία καραντίνας στους τουριστικούς προορισμούς.  Αντί για όλα αυτά, συνέχισε να ρίχνει την ευθύνη στους πολίτες με τα self test, στους επιχειρηματίες, στις ναυτιλιακές εταιρίες. Την ευθύνη πάντοτε δηλαδή οπουδήποτε αλλού, εκτός από την κυβέρνηση» σημείωσε.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κάλεσε την κυβέρνηση να σοβαρευτεί, γιατί ο τουρισμός και η δημόσια Υγεία είναι πολύ σοβαρά θέματα, να να ενισχύσει έστω και τώρα το Εθνικό Σύστημα Υγείας στους τουριστικούς προορισμούς, να κάνει εκτεταμένο τέστινγκ και ιχνηλάτηση αλλά και να δημιουργήσει ξενοδοχεία καραντίνας. «Την καλούμε όμως ταυτόχρονα, μετά το μίνι lockdown στη Μύκονο, που δίνει πολύ αρνητικό σήμα για κάθε προορισμό και για τον ελληνικό τουρισμό, να προχωρήσει σε μία επιθετική καμπάνια προκειμένου να ξαναδώσει το σήμα, ότι οι διακοπές στα ελληνικά νησιά είναι ασφαλείς υγειονομικά διακοπές» είπε.