Όπως μεταδίδει το Middle East Monitor, πρόσθεσε πως «δεν θα δεχθούμε τις πρακτικές της κατοχής των αποικιακών εποικισμών και θα τις αντιμετωπίσουμε με ειρηνική λαϊκή αντίσταση, σε όλα τα διεθνή φόρουμ και δικαστήρια».

Νωρίτερα τόνισε ότι δεν θα επιτρέψει στο Ισραήλ να στοχεύσει τη χριστιανική παρουσία στα παλαιστινιακά εδάφη.

Ο Αμπάς δήλωσε: «Σήμερα αντιμετωπίζουμε τις πολιτικές και τις ενέργειες του κατακτητή μας με ενότητα, δέσμευση στις εθνικές μας αξίες, σταθερότητα στη γη μας και με τον κόσμο να στέκεται στο πλευρό της αλήθειας και της δικαιοσύνης».

«Δεν θα δεχτούμε τη συνέχιση των πολιτικών αποικιοκρατίας της κατοχής που στοχεύουν τη χριστιανική παρουσία και τον χριστιανισμό στην περιοχή μας, που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του κοινωνικού ιστού του λαού μας και της περιοχής μας», πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος τόνισε ότι «θα συνεχίσουμε να παρουσιάζουμε το παλαιστινιακό μας αφήγημα, αντικρούοντας το ψεύτικο σιωνιστικό αφήγημα, αντιμετωπίζοντας κάθε ρατσιστικό μέτρο που αποσκοπεί στη διαγραφή της εθνικής μας ταυτότητας, συμπεριλαμβανομένης της χριστιανικής και μουσουλμανικής μας κληρονομιάς».

Οι επίσημοι εορτασμοί των Χριστουγέννων στην Παλαιστίνη κορυφώνονται τη νύχτα της 24ης Δεκεμβρίου, όταν θα τελεστεί η μεταμεσονύκτια λειτουργία.