Η Ε. Αχτσιόγλου δήλωσε σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ1 ότι «είναι πολύ κακό μήνυμα για την κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη να υπάρχει μεγάλη συμμετοχή πολιτικών προσώπων, τα οποία έχουν ένα ειδικό βάρος σε ό,τι αφορά τα πεπραγμένα τους ως υπουργών της κυβέρνησης Σαμαρά». Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στους Γιάννη Βρούτση, Μάκη Βορίδη και Άδωνι Γεωργιάδη, επισημαίνοντας ότι «είναι πρόσωπα μίας κυβέρνησης η οποία είχε οδηγήσει τη χώρα σε 28% ανεργία, στο 60% ανεργία για τους νέους, εμβάθυνε την κατάσταση της ύφεσης, της χρεοκοπίας την οποία είχε παραλάβει σε επίπεδο κοινωνικών επιπτώσεων».

Εν συνεχεία, άσκησε κριτική για το μέγεθος της κυβέρνησης και  την «πολύ μικρή συμμετοχή» γυναικών. Αναφερόμενη στον Άκη Σκέρτσο, υποστήριξε ότι «όταν βλέπω να τοποθετείται ο πρώην γενικός διευθυντής του ΣΕΒ σε κορυφαία θέση δίπλα στον πρωθυπουργό, συντονιστής του κυβερνητικού έργου, αυτό δημιουργεί νέα δεδομένα αναφορικά με την ατζέντα η οποία πιθανόν θα υπηρετηθεί από τη νέα κυβέρνηση».

Σημείωσε ότι ασκείται από τον ΣΕΒ μία προσφυγή εις βάρος δικής της εγκυκλίου για τις τριετίες και ότι «προσπαθεί να χτυπήσει μία ρύθμιση η οποία έδινε μισθολογικές αυξήσεις στον ιδιωτικό τομέα». Διερωτάται επίσης τί στάση θα κρατήσει η νέα κυβέρνηση στο ζήτημα αυτό που αφορά τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, σχολιάζοντας ότι «είναι κακός συμβολισμός, ότι τη στιγμή που αναλαμβάνει σε μία κορυφαία θέση δίπλα στον πρωθυπουργό ένας πρώην γενικός διευθυντής του ΣΕΒ,  να εκδηλώνεται η στάση αυτή από τον ΣΕΒ εναντίον των αυξήσεων στον ιδιωτικό τομέα».

Η Ε. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι ο ΣΕΒ έχει μια πάρα πολύ σαφή ιδεολογική θέση στα εργασιακά, «η οποία λέει ότι δεν μπορούμε να έχουμε ανάπτυξη στη χώρα αν δεν μειώνουμε το εργατικό κόστος και αυτό σημαίνει μείωση μισθών και συρρίκνωση εργασιακών δικαιωμάτων». Πρόσθεσε ότι «αυτό το έχει υποστηρίξει σε όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων που είχε η προηγούμενη κυβέρνηση με τους δανειστές, σε κάθε πιθανό σενάριο, είτε αφορούσε κανόνες προστασίας της εργασίας τους οποίους εισηγούμασταν στη Βουλή, είτε αφορούσε τη διαπραγμάτευση, για παράδειγμα για τη διαιτησία, είτε αφορούσε το ζήτημα της αύξησης του κατώτατου μισθού, που υποστήριζε ότι θα πρέπει να υπάρχει μία αύξηση της τάξης του 1% και ήταν πολέμιος στην αύξηση του 11% που δόθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, είτε αφορά στο ζήτημα των τριετιών».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι έχασε τη μάχη να κερδίσει τη διακυβέρνηση της χώρας, έχοντας ωστόσο ένα «πάρα πολύ ισχυρό ποσοστό». Τόνισε ότι είναι ξεκάθαρο ότι «πια ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τον πόλο ο οποίος συσπειρώνει γύρω του τον προοδευτικό, δημοκρατικό, αριστερό κόσμο. Αποτελεί την κυρίαρχη έκφραση των προοδευτικών προσδοκιών των δημοκρατικών και αριστερών πολιτών». Σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρά στην άσκηση ισχυρής, προγραμματικής και μαχητικής αντιπολίτευσης, «πάντα με αναφορά στα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας και στις βασικές αρχές που μας διέπουν». Τέλος, υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσει να ανοιχτεί, «ώστε να έχουμε περισσότερη συμμετοχή, περισσότερα μέλη, περισσότερο ανοιχτές διαδικασίες προς την κοινωνία».

«Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων, από κάθε θέση»

Σε ανάρτησή της στο Twitter, η Ε. Αχτσιόγλου υποστήριξε την Πέμπτη με αφορμή τη δημοσιοποίηση της έρευνας εργατικού δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ για τον Απρίλιο 2019, ότι «επί ΣΥΡΙΖΑ, η ανεργία μειώθηκε περίπου 8,5 μονάδες φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2011. Επισήμανε ότι «η αύξηση του κατώτατου μισθού και η επαναφορά των ΣΣΕ συνοδεύτηκαν με νέες δουλειές».