Αναβάλλεται η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΑΔΑΕ με θέμα την επιβολή προστίμου ύψους 100.000 ευρώ στην ΕΥΠ για την υπόθεση των υποκλοπών, καθώς και για το γεγονός ότι δεν έδωσε πρόσβαση στους φακέλους των παρακολουθήσεων. Ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, απέστειλε χθες το βράδυ πρόσκληση για Διάσκεψη των Προέδρων, στην οποία θα ληφθούν αποφάσεις για αλλαγές στη σύνθεση του Δ.Σ. της ΑΔΑΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο εκ των μελών του Δ.Σ. πρόκειται να αντικατασταθούν, ενώ ένας εκ των συμμετεχόντων στη διάσκεψη θα αναλάβει τον ρόλο του αντιπροέδρου. Η αναβληθείσα συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΑΔΑΕ προγραμματίζεται για την Παρασκευή και κατά συνέπεια αναμένεται να πραγματοποιηθεί υπό τη νέα σύνθεση που θα προκύψει από την αυριανή διάσκεψη.

Ο Μάκης Βορίδης. κατά τη διάρκεια της σημερινής Ολομέλειας, επικαλέστηκε το επιχείρημα ότι η θητεία των προς αντικατάσταση μελών έχει λήξει εδώ και ενάμιση χρόνο, ρωτώντας ειρωνικά τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πότε επιθυμούν να εκκινήσουν οι διαδικασίες αντικατάστασης. Ο πρόεδρος σας τις ξέρει από πριν τις αποφάσεις της Ολομέλειας της ΑΔΑΕ…» ανέφερε και διερωτήθηκε: «Πώς τις ξέρει;».