Η Ντόρα Μπακογιάννη για ακόμα μια φορά επιλέγει διαφορετική γραμμή από την κεντρική του κόμματός της, κι ενώ η ΝΔ δε διαγράφει τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο μετά τη ρατσιστική ανάρτηση και την δημοσιοποίηση των ονομάτων των ανήλικων μαθητών νηπιαγωγείου, εκείνη τον «αδειάζει».

Με ανάρτησή της στο Twitter, διαχωρίζει τη θέση της:  «Η δήλωση Μπογδάνου ήταν ένα βαρύτατο πολιτικό και ηθικό ατόπημα. Τουλάχιστον ζήτησε συγγνώμη. Να ξεκαθαρίσουμε όμως ότι η φιλελεύθερη δημοκρατική παράταξη έχει σταθερές αρχές και αξίες στις οποίες τέτοιες δηλώσεις δεν χωρούν ούτε γίνονται ανεκτές». Και σε νέο tweet έγραψε: «Η φιλελεύθερη παράταξη της @neademokratia έχει ξεκάθαρες αρχές και ο ρατσισμός δεν εμπεριέχεται σε αυτές τις αρχές, ούτε γίνεται ανεκτός».

Η ηγεσία της ΝΔ, ωστόσο, έχει διαφορετική άποψη αφού δεν τον διέγραψε. «Ανάλογα λάθη στο μέλλον δεν θα γίνουν ανεκτά» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μετά από σιωπή 48 ωρών στην υπόθεση με τη στοχοποίηση νηπίων μεταναστών από το meaculpa.gr που αναπαρήγαγε ο γαλάζιος βουλευτής. «Λάθος» αρκέστηκε η κυβέρνηση να σχολιάσει επί του θέματος.