Σε ερώτηση για το πού θα φτάσουν τα επιδημιολογικά μεγέθη, υποστήριξε ότι «ο αριθμός των κρουσμάτων σταθεροποιείται και ίσως έχει μία μικρή κάμψη. Αυτό είναι που μετράμε. Οι ασθενείς που νόσησαν πριν δέκα ημέρες είναι αυτοί που είναι στις μονάδες τώρα, είναι αυτοί που θα καταλήξουν τις περισσότερες φορές. Ο μέσος χρόνος από τη διάγνωση στο θάνατο ξεπερνά τις 10 ημέρες, είναι 12, 14 ημέρες. Άρα, οι θάνατοι που βλέπουμε, οι άνθρωποι που βλέπουμε να διασωληνώνονται, είναι αυτοί που νόσησαν πριν 15 ημέρες. Ο αριθμός θα εξακολουθεί να αυξάνει ακόμη, σίγουρα για τις επόμενες ημέρες, ακόμη κι αν τα κρούσματα εμφανίσουν σημαντική μείωση. Είναι όμως σημαντικό να έχουμε αυτή τη σημαντική μείωση».

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας ρωτήθηκε για την περίπτωση ανηλίκων που έχουν εμβολιαστεί και από σήμερα δεν έχουν πρόσβαση σε δωρεάν self test καθώς στο σχολείο πηγαίνουν με το πιστοποιητικό εμβολιασμού και αντέδρασε με έκπληξη, λέγοντας «οι ανήλικοι εμβολιασμένοι παίρνουν self test από τα σχολεία τους, τι εννοείτε “εμβολιασμένοι ανήλικοι; Τα παιδιά στα σχολεία παίρνουν 2 self test την εβδομάδα, τι πρέπει να ανοίξει;”». Όταν ο δημοσιογράφος επέμεινε ότι «οι εμβολιασμένοι δεν παίρνουν», η κα Γκάγκα το παραδέχθηκε: «σωστά, αυτό πρέπει να το δούμε, έχετε δίκιο», επανέλαβε αρκετές φορές, «θα το δούμε και θα το διορθώσουμε».

Σημειώνεται ότι παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις η κα Γκάγκα απέφυγε να αναφερθεί σαφώς σε πιθανή επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού ώστε να καλύπτει τις ηλικίες 50 ετών και άνω. Περιορίστηκε να σχολιάσει ότι «δεν βλέπουμε πολλά βαριά κρούσματα στην ηλικία των 50, τα μέτρα συζητιούνται. Μπορεί αύριο η Όμικρον να αλλάξει τελείως την άποψή μας».