Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Διοικητικών Υπαλλήλων στα πανεπιστημιακά ιδρύματα τονίζει: «Διαψεύδουμε κατηγορηματικά δημοσιεύματα που αναφέρονται σε δήθεν απόφαση της ΟΔΠΤΕ για έναρξη εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών από τη Δευτέρα 21/10/13.

Τέτοιες απεργοσπαστικές ενέργειες εντάσσονται στην ενορχηστρωμένη προσπάθεια κατασυκοφάντησης και διάσπασης των απεργών συναδέλφων για έξι εβδομάδες κόντρα στην αυθαιρεσία της κυβερνητικής εξουσίας.

Οι εργαζόμενοι στα ΑΕΙ και τα ΑΤΕΙ συνεχίζουμε την απεργία, υπερασπιζόμενοι σθεναρά το δημόσιο δωρεάν πανεπιστήμιο, το δικαίωμα στη δουλειά και το δικαίωμα στη ζωή».

Προβοκάτσια προκειμένου να σπάσει η απεργία κατήγγειλαν, ταυτόχρονα και οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η απεργιακή επιτροπή των εργαζομένων του Πανεπιστημίου Αθηνών, που βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις για 6η εβδομάδα, καταγγέλουν ότι «για άλλη μια φορά κάποια πρόθυμα ΜΜΕ σπεύδουν να στηρίξουν την προσπάθεια της κυβέρνησης να σπάσει την απεργία στα πανεπιστήμια. Διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις και διαστρεβλώνοντας τα γεγονότα επιχειρούν να υπονομεύσουν τον αγώνα των απεργών, που συνεχίζεται για 6η εβδομάδα, να δημιουργήσουν σύγχυση στους φοιτητές και τις οικογένειές τους και να τους στρέψουν ενάντια στους απεργούς, που υπερασπίζονται τη δημόσια και δωρεάν Τριτοβάθμια Εκπαίδευση».

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση η εισήγηση του προεδρείου του ΔΣ του Συλλόγου για λειτουργία των γραμματειών με διεύρυνση του «προσωπικού ασφαλείας» δεν έγινε αποδεκτή από τη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων. Ως εκ τούτου η είδηση που κυκλοφόρησε σε πολλά μέσα στο Διαδίκτυο ότι από τη Δευτέρα ξεκινούν οι εγγραφές πρωτοετών φοιτητών δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αφού η σχετική διαρροή που μέσω του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ) αναπαράχθηκε σε πολλά μέσα έγινε μάλιστα πριν καν την έναρξη της σημερινής προγραμματισμένης Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του ΕΚΠΑ.

«Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης και των πρόθυμων συμμάχων της για χειραγώγηση, παραπλάνηση και καλλιέργεια κλίματος στην κοινωνία θα πέσουν στο κενό», επισημαίνουν οι εργαζόμενοι στο Καποδιαστριακό Πανεπιστήμιο.