Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο Σ. Πέτσας συνέχισε να αφήνει «σκιές» γύρω από τα 20 εκατομμύρια που δόθηκαν συνολικά σε ΜΜΕ για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι», για την ενημέρωση των πολιτών γύρω από την πανδημία του ιού. Aπαντώντας  στον Αλέξη Τσίπρα και στα κόμματα της αντιπολίτευσης, που ζήτησαν να δοθούν στη δημοσιότητα τα ποσά για την καμπάνια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέφυγε να αποκαλύψει το πότε θα δοθούν στη δημοσιότητα τα ποσά. Υποστήριξε ότι δε μπορεί να δοθούν πόσα στη δημοσιότητα πριν ολοκληρωθεί αυτή η καμπάνια και όλες οι σχετικές διαδικασίες.

«Η εκστρατεία ενημέρωσης για τον κορονοϊό ήταν μία μεθοδική, συνεκτική εκστρατεία, που έφερε αποτέλεσμα και έσωσε ζωές…Έχω πει και στο παρελθόν ότι δε μπορεί να δοθούν πόσα στη δημοσιότητα πριν ολοκληρωθεί αυτή η καμπάνια και όλες οι σχετικές διαδικασίες. Σήμερα, βρισκόμαστε στη φάση ποιοτικού και ποσοτικού ελέγχου και οι πληρωμές θα γίνουν από το υπουργείο Οικονομικών. Όταν ολοκληρωθούν αυτές οι πληρωμές, τότε θα δοθεί η σχετική λίστα με τα ποσά στη δημοσιότητα. Δεν είναι κάτι καινούργιο. Είναι κάτι, το οποίο έχω πει από το παρελθόν».

Ο Πέτσας επιλέγει αδιαφάνεια για τα εκατομμύρια στα ΜΜΕ και στοχοποίηση για τον αντιπολιτευόμενο Τύπο

Σχετικά με τις δηλώσεις Τσίπρα για χορήγηση χρημάτων σε «ζόμπι» και «φαντάσματα» των ΜΜΕ, ο Σ. πέτσας στοχοποίησε μέσο που υπερασπίζεται τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να το κατονομάσει και ισχυρίστηκε ότι του έχει δοθεί 1,8 εκατ. ευρώ, ενώ έκανε την «ένωση» ανάμεσα σε εφημερίδες της κεντροδεξιάς και της της αριστεράς, «δείχνοντας» ότι έχουν πάρει εντολές από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι προφανές ότι ο θόρυβος, ο οποίος έχει ξεκινήσει και συνεχίζετε τις τελευταίες ημέρες, ξεκινά από ένα Μέσο Ενημέρωσης. Αυτό το Μέσο Ενημέρωσης είναι γνωστό για τη λάσπη που εκτοξεύει απέναντι στον πρωθυπουργό και στην οικογένειά του, χωρίς κανένα ντοκουμέντο. Είναι γνωστό για fake news. Επίσης, όπως προκύπτει από σημερινά δημοσιεύματα, φαίνεται να είναι ένα μέσο που έχει πάρει στην προηγούμενη περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ μεγάλα ποσά από τράπεζες και ορισμένες ΔΕΚΟ, τα οποία ανέρχονται τουλάχιστον στο ύψος των 1,8 εκατομμυρίων ευρώ.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση λέμε ότι τα ποσά θα δοθούν στη δημοσιότητα, όταν ολοκληρωθεί η πληρωμή τους και παρακαλούμε τον κ. Τσίπρα που ενδιαφέρεται για τα ποσά να ενημερώσει την ελληνική κοινή γνώμη πόσα χρήματα δόθηκαν στο Μέσο με το οποίο ταυτίζεται την περίοδο της διακυβέρνησης του. Προκαλεί τουλάχιστον εντύπωση πώς είναι δυνατόν να ταυτίζονται, σα να έχουν βγει από καρμπόν, πρωτοσέλιδα εφημερίδων, οι οποίες κινούνται από την αριστερά και εκφράζουν σε μεγάλο βαθμό τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με εφημερίδες που η εστία τους βρίσκεται στην κεντροδεξιά. Ποια υπόγεια διαδρομή ενώνει αυτά τα πρωτοσέλιδα;».

«Απάντηση» ξανά χωρίς απαντήσεις από Πέτσα για τα 20 εκατ. ευρώ σε ΜΜΕ