Ο δράστης ανατίναξε ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά στη στιγμή που περνούσαν τα στρατιωτικά οχήματα από την αγορά της πόλης Νάουα, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας.

Το νοσοκομείο στο Lashkar Gah, το οποίο διευθύνεται από την ιταλική ομάδα βοήθειας Emergency, δήλωσε ότι έλαβε 3 νεκρούς και 19 τραυματίες, ενώ το νοσοκομείο Bost δήλωσε ότι έλαβε10 τραυματίες.
 

Μεταξύ των θυμάτων είναι πολλοί πολίτες, ενώ άγνωστο παραμένει ακόμα αν κάποιοι από τους τραυματισμένους κατέληξαν, σύμφωνα με το Reuters.
 
Οι ένοπλες δυνάμεις του Αφγανιστάν ανακατέλαβαν τη Νάουα τον Ιούλιο, όμως στην περιοχή συνεχίζονται σποραδικά οι συγκρούσεις με τους Ταλιμπάν, αν και προς στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κάποια ανάληψη ευθύνης.

Πριν δύο μέρες βομβιστής αυτοκτονίας σκόρπισε τον θάνατο σε σιιτικό τέμενος της Καμπούλ, καθώς ανατινάχτηκε στην είσοδο του. Στην επίθεση συμμετείχαν και άλλοι δράστες, με τον απολογισμό να αναφέρει τουλάχιστον 13 νεκρούς ανθρώπους. Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε το «Ισλαμικό Κράτος».