«Εάν ήσασταν ασφαλείς το 2021, μην υποθέσετε ότι θα είστε ασφαλείς απόψε. Αυτή είναι μια ταχέως εξελισσόμενη κατάσταση και θα μπορούσαμε κάλλιστα να δούμε να πλήττονται περιοχές που δεν έχουν υποστεί ποτέ πλημμύρες στο παρελθόν», δήλωσε η υπουργός έκτακτης ανάγκης της Νέας Νότιας Ουαλίας, Steph Cooke, σε τηλεοπτική ενημέρωση, όπως μεταδίδει το Reuters.

Οι δρόμοι έχουν αποκοπεί, με 18 εντολές εκκένωσης μόνο στο δυτικό Σίδνεϊ και προειδοποιήσεις για περισσότερες στο μέλλον.

Περισσότερα από 200 χιλιοστά βροχής έχουν πέσει σε πολλές περιοχές με ορισμένες να έχουν πληγεί έως και 350 χιλιοστά, ανέφερε το Γραφείο Μετεωρολογίας, προειδοποιώντας για κινδύνους πλημμύρας κατά μήκος των ποταμών Nepean και Hawkesbury.

Το Κάμντεν στο νοτιοδυτικό Σίδνεϊ έγινε υποβρύχιο και το μετεωρολογικό γραφείο προέβλεψε ότι τα επίπεδα των υδάτων στις περιοχές του Βόρειου Ρίτσμοντ και του Γουίνδσορ βορειοδυτικά του Σίδνεϊ θα κορυφωθούν σε υψηλότερα επίπεδα από ό,τι στις προηγούμενες τρεις μεγάλες πλημμύρες του Μαρτίου του 2021.