Ηχηρό μήνυμα για κατάργηση του νόμου Κεραμέως έστειλαν φοιτητικοί σύλλογοι και παρατάξεις καθώς και οι άλλοι εκπαιδευτικοί φορείς στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν στα Προπύλαια σήμερα το μεσημέρι. Φοιτητές και φοιτήτριες για ακόμα μια φορά με τον ίδιο παλμό διεκδίκησαν το άνοιγμα των σχολών με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας χωρίς την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων εντός των πανεπιστημίων.

Με σύνθημα «Αυτή η πανδημία είναι μαγική. Τουρίστα δεν κολλάει, κολλάει φοιτητή» οι διαδηλωτές εξέφρασαν την δυσανασχέτηση τους για το κλείσιμο των σχολών τους που εδώ κι ενάμιση χρόνο τους έχει αναγκάσει σε εξ αποστάσεως διδασκαλία. Κύριο αίτημα τους αποτελεί η κατάργηση του νόμου για εγκαθίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας που ετοιμάζει να φέρει το Φθινόπωρο η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων. Οι φοιτητές δηλώνουν την εναντίωση τους και στην αλλαγή του τρόπου εισαγωγής στα πανεπιστήμια με την καθιέρωση ελάχιστης βάσης, που θα αποκλείσει μερίδα παιδιών από σχολές της επιθυμίας τους αλλά και στις αλλαγές στα όρια φοίτησης στα πανεπιστήμια, που θα οδηγήσει σε διαγραφές φοιτητών.

Οι διαδηλωτές κινήθηκαν στην οδό Σταδίου όπου περνώντας έξω από το υπουργείο Εργασίας φώναξαν συνθήματα και κατά του εργασιακού νόμου του Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος θα πλήξει μεγάλη μερίδα φοιτητών που παράλληλα εργάζονται.

Φωτογραφίες Aris Oikonomou/ SOOC: