
Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ κατά το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν συνολικά 334 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, αριθμός μειωμένος σε σχέση με εκείνον του προηγούμενου 24ώρου που ήταν τα 605 κρούσματα. Ωστόσο αυτό φαίνεται να εξηγείται από τα ιδιαίτερα μειωμένα τεστ, τα οποία ανέρχονται σε 11.873 (PCR + rapid), με ποσοστό θετικότητας αυτών 2,81%, σε αντίθεση με τα 30.996 που ανακοινώθηκαν το Σάββατο και με ποσοστό θετικότητας 1,95%. Επίσης 288 άτομα παραμένουν διασωληνωμένα, ενώ καταγράφηκαν και 24 θάνατοι, με τον συνολικό αριθμό θανόντων να διαμορφώνεται σε 5.646.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
Σήμερα ανακοινώνουμε 334 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 151980, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5837 (3.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 46929 (63.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
288 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 204 (70.8%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 85.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1068 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.
Τέλος, έχουμε 24 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5646 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3330 (59.0%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Η κατανομή των 334 νέων κρουσμάτων ανά την επικράτεια:
- 23 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής
- 49 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών
- 14 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών
- 5 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής
- 42 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών
- 17 κρούσματα στην ΠΕ Νοτιου Τομέα Αθηνών
- 26 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης
- 10 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας
- 9 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε Γρεβενών
- 1 κρούσμα στην Π.Ε Δράμας
- 9 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου
- 12 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε.Ζακύνθου
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ηλείας
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε.Ηρακλείου
- 7 κρούσματα στην Π.Ε Θήρας
- 10 κρούσματα στην Π.Ε Ιωαννίνων
- 1 κρούσμα στην Π.Ε.Καβάλας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε Καλύμνου
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Καρδίτσας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κιλκίς
- 6 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης
- 5 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας
- 7 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας
- 11 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Λασιθίου
- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου
- 8 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας
- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης
- 12 κρούσματα στην Π.Ε Πειραιώς
- 6 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ρεθύμνου
- 3 κρούσματα στην Π.Ε Σερρών
- 1 κρούσμα στην Π.Ε.Σποράδων
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Τρικάλων
- 8 κρούσματα στην Π.Ε Χαλκιδικής