Σύμφωνα με πληροφορίες του cnn.gr, η Folli Follie προχωρά σε άσκηση αγωγών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Χονγκ Κονγκ κατά του πρώην προέδρου της εταιρίας,  Δημήτρη Κουτσολιούτσου,  σε μια προσπάθεια να δείξει στους ομολογιούχους της εταιρείας πως έχει επέλθει αλλαγή σελίδας διοικητικά και να τους πείσει να συναινέσουν στο σχέδιο αναδιάρθρωσης του ομίλου.

Η εταιρία γνωστοποίησε την απόφαση της με ανακοίνωση προς το Χρηματιστήριο, η οποία μάλιστα ξεκαθαρίζει πως επιφυλάσσεται να στραφεί στο μέλλον και κατά άλλων προσώπων, σε περίπτωση που κατά την πορεία της συνεχιζόμενης έρευνας προκύψουν σχετικές ευθύνες.

Η ανακοίνωση της εταιρίας:

«Η εταιρεία με την επωνυμία «Folli Follie Ανώνυμη Εμπορική Βιοτεχνική και Τεχνική Εταιρεία» και τον διακριτικό τίτλο “FF Group” (εφεξής η «Εταιρεία») παρέχει στο επενδυτικό κοινό την εξής ενημέρωση. Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας κατά την σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε την άσκηση αγωγών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Χονγκ Κονγκ κατά των διευθυντών (directors) της θυγατρικής εταιρείας FF Group Sourcing Limited (“FFGS”), οι οποίοι υπέγραψαν τις οικονομικές καταστάσεις της FFGS για την χρήση 2017, κκ. Δημητρίου Κουτσολιούτσου και Law Chiu Chuen, καθώς και κατά του Οικονομικού Διευθυντή της FFGS, κ. Ιωάννη Μπεγιέτη, επί τη βάσει των πορισμάτων της Alvarez & Marsal, για την ζημία που υπέστη η εταιρεία από παράνομες πράξεις και παραλείψεις αυτών.

Επίσης, αποφασίστηκε να δηλωθεί παράσταση πολιτικής αγωγής κατά των ιδίων προσώπων στο πλαίσιο της εξελισσόμενης διαδικασίας ενώπιον των ελληνικών ποινικών δικαστηρίων. Η εταιρεία επιφυλάσσεται να στραφεί στο μέλλον και κατά άλλων προσώπων, σε περίπτωση που κατά την πορεία της συνεχιζόμενης έρευνας προκύψουν σχετικές ευθύνες. Η Εταιρεία θα επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση προς το επενδυτικό κοινό κατά την άσκηση των εν λόγω αγωγών».

Σημειώνεται ότι τον Δεκέμβριο το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών απαγόρευσε την έξοδο από τη χώρα στον Δ. Κουτσουλιούτσο, που μαζί με άλλα μέλη της οικογένειας του αντιμετωπίζουν ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της απάτης και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, που άσκησε ο οικονομικός εισαγγελέας.

Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ του ΤΡΡ «Folli Follie: Απάτη μου, συρρίκνωσα τις ευθύνες»