Ο Γ. Λαγός, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, κατέθεσε αγωγή κατά της προέδρου της Δημοκρατίας διεκδικώντας 100.000 ευρώ για δηλώσεις, που έκανε η ίδια μετά την έκδοση της καταδικαστικής απόφασης του δικαστηρίου για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης Χ.Α.

Στην αγωγή που κατέθεσε και υπογράφει ο Κ. Πλεύρης, ο Λαγός υποστηρίζει, συγκεκριμένα, πως η Κατερίνα Σακελλαροπούλου «με την απαράδεκτη στάση της και τις ακόμα πιο απαράδεκτες δηλώσεις της επηρέασε το Εφετείο» σχετικά με την έφεσή του, ενώ την κατηγορεί για προσβολή του τεκμηρίου της αθωότητάς του, της προσωπικότητάς και του δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, στην αγωγή δε φαίνεται να τεκμηριώνεται η θέση κατά των δηλώσεων της προέδρου, αλλά οι θέσεις του ίδιου του Κωνσταντίνου Πλεύρη. Ανάμεσα σε άλλα, αναφέρεται χαρακτηριστικά «η εναγόμενη έκανε ανιστόρητον δήλωσιν, διότι η χώρα μας δεν “έχει μακρά δημοκρατική παράδοση”. Ουδέποτε είχε δημοκρατία. Στην λεγομένη αθηναϊκή δημοκρατία, ας μάθη η εναγόμενη, ότι οι βουλευταί δεν εξελέγοντο, αλλά εκληρούντο, δι’ αυτό εκαλούντο “λαχόντες”, αι γυναίκες δεν είχαν δικαίωμα ψήφου και απηγορεύετο να παρίστανται στην Εκκλησία του Δήμου».

Ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τις ακροδεξιές απόψεις του, συνεχίζει τονίζοντας πως «η κ. Σακελλαροπούλου στην Αθηναϊκή δημοκρατία ούτε δικαστής θα ανελάμβανε, ούτε πολιτικό αξίωμα θα κατείχε, οι άθεοι εθανατούντο, οι ομοφυλόφιλοι εκηρύσσοντο άτιμοι και εστερούντο όλων των πολιτικών δικαιωμάτων και τέλος πάντων η Αθηναϊκή δημοκρατία ήτο καθεστώς δουλοκτητικόν με χιλιάδας δούλων που ειργάζοντο διά τους Αθηναίους», ενώ υμνεί τον Καποδίστρια, τον Πάγκαλο, τον Μεταξά και τον Παπαδόπουλο που «κατάργησαν τη δημοκρατία» καταγγέλλοντας το ΚΚΕ «που κατέσφαξε χιλιάδας αθώων Ελλήνων εις έκρηξιν ακραίας πολιτικής βίας».

Υπενθυμίζεται πως η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά την καταδικαστική απόφαση του Εφετείου για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων, πως η ημέρα της καταδίκης «είναι σημαντική για την Δημοκρατία. Στην μακρά δημοκρατική παράδοση της χώρας μας φαινόμενα ακραίας πολιτικής βίας ήτανε πάντοτε ξένα».