Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η προκλητική εισαγγελική πρόταση στην υπόθεση της 19χρονης από την Ηλιούπολη συμπληρώθηκε με την απαράδεκτη δικαστική απόφαση, που ενώ καταδίκασε τον αστυνομικό – δράστη για εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα προς τέλεση γενετήσιων πράξεων, τον αθώωσε για τις κατηγορίες του βιασμού αλλά και της εμπορίας ανθρώπων για το άλλο θύμα, την 25χρονη κοπέλα. Μάλιστα, τον άφησε ελεύθερο αναγνωρίζοντας ανασταλτικό αποτέλεσμα λόγω “καλής συμπεριφοράς για σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα μετά την πράξη”! Αντίστοιχα, καταδίκασε τον άλλο εκ των τριών κατηγορουμένων για εμπορία ανθρώπων, μαστροπεία και ναρκωτικά με εξαγοράσιμη ποινή και αθώωσε τον πατέρα της 19χρονης που κατηγορούνταν ότι τη βίαζε κατ’ εξακολούθηση.

Η ανακοίνωση της απόφασης προκάλεσε δικαιολογημένες διαμαρτυρίες. Μόνο οργή γεννά η αντίδραση των δυνάμεων των ΜΑΤ, που εισέβαλαν στην αίθουσα, έδιωχναν τους παρευρισκόμενους και έκαναν χρήση χημικών και δακρυγόνων σε κλειστό χώρο δημιουργώντας επικίνδυνα αποπνικτική ατμόσφαιρα!

Η συνύπαρξη στην ίδια πρόταση των φράσεων “ένοχος για εμπορία ανθρώπων” από τη μία και “συνολική ποινή κάθειρξης πέντε ετών”“αφέθηκε ελεύθερος”, “εξαγοράσιμη ποινή” από την άλλη, επιβεβαιώνουν για μια ακόμα φορά ότι η αστική δικαιοσύνη έκανε το χρέος της: όχι μόνο επιφύλαξε ευνοϊκή μεταχείριση στους δράστες, αξιοποιώντας και το σχετικό ποινικό πλαίσιο, που έχουν συνδιαμορφώσει όλες οι κυβερνήσεις, αλλά αξιοποίησε και την κρατική καταστολή για να φιμώσει τη δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση!

Καθόλου τυχαία, η ίδια αυτή δικαιοσύνη, που ρίχνει στα “μαλακά” δράστες ειδεχθών εγκλημάτων, εξαντλεί την αυστηρότητά της και αξιοποιεί όλο το νομοθετικό οπλοστάσιο απέναντι στο εργατικό – λαϊκό κίνημα, που αντιστέκεται στη βάρβαρη πολιτική και αναμετριέται με τις δυνάμεις της καταστολής που τη στηρίζουν.

Αυτή η απόφαση καταγράφεται αμετάκλητα στη συνείδηση του λαού και της νεολαίας ως άδικη και καταδικαστέα.

Δεν θα ξεχαστεί, όπως δεν θα ξεχαστούν τα θύματα κάθε είδους βίας που γεννά το σύστημα της εκμετάλλευσης.

Η δικαίωση και η ολόπλευρη προστασία των γυναικών, των νέων, των παιδιών είναι υπόθεση της λαϊκής πάλης, ενάντια στο κράτος που αποδεικνύεται περίτρανα ως εχθρός των αναγκών και του δίκιου του λαού μας.

Αυτό το δίκιο οφείλει να υπερασπίζεται με τις γνώσεις και τη στάση του κάθε προοδευτικός δικηγόρος!

Απαιτούμε να ληφθούν άμεσα με ευθύνη του κράτους όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία και στήριξη των θυμάτων.

Να ασκηθεί άμεσα έφεση από τους αρμόδιους εισαγγελείς κατά της απαράδεκτης απόφασης!».