Ο νεαρός προσαχθέντας που μεταφέρθηκε στον Ελπίς με χτυπήματα από την αστυνομία δεν είναι ιδιαίτερα σοβαρά, αναφέρουν πληροφορίες του ΤΡΡ και αναμένουμε νεότερα. Στο «Ελπίς» και στο «Λαϊκό» βρέθηκαν και άλλοι/ες διαδηλωτές/τριες, τουλάχιστον 7, με τραυματα από τη βαρβαρότητα των ΜΑΤ.

Οι προσαχθέντες σιγά σιγά αφήνονται ελεύθεροι. Αργά το βράδυ, τέσσερις προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις για πλημμελήματα, μία εξ αυτών είναι του δημοτικού συμβούλου Χαλανδρίου, Σωτήρη Λαπιώτη.

Να σημειωθεί πως η ένταση ξεκίνησε αναίτια και ξαφνικά από την αστυνομία προς τους διαδηλωτές που απλώς κινούνταν στον δρόμο. Με ξύλο, χημικά και αύρα, οι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν στην κινητοποίηση υπέρ του δίκαιου αιτήματος του απεργού πείνας, Γιάννη Μιχαηλίδη. Άγρια επίθεση υπέστη η δικηγόρος Αναστασία Σταυροπούλου ενώ προσπαθούσε να ζητήσει εξηγήσεις για την προσαγωγή του δημοτικού συμβούλου Χαλανδρίου, Σωτήρη Λαπιέρη. «Μου επιτέθηκαν περί των πέντε φορών με γκλοπ, ξυλοκοπώντας με μανια, ιδιαίτερα, όπως είπα όταν έμαθαν πως είμαι δικηγόρος» δήλωσε αμέσως μετά στο ΤΡΡ η ίδια. Στο σημείο της επίθεσης στη δικηγόρο επίσης ήταν και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, με τα ΜΑΤ -όταν δήλωνε την ιδιότητά του- να απαντούν με σπρωξιές με τις ασπίδες τους. «Καλούμε να μαζέψουν αυτούς που έχουν αμολήσει να δέρνουν στο κέντρο της Αθήνας, χωρίς κανέναν λόγο, γιατί η νεολαία θα θρηνήσει θύματα για τα καπρίτσια του κ. Μητσοτάκη» δήλωσε στο ΤΡΡ αμέσως μετά.

«Μου επιτέθηκαν πέντε φορές με γκλοπ ειδικά όταν έμαθαν πως είμαι δικηγόρος» – Άγρια καταστολή της πορείας για τον Γ. Μιχαηλίδη