«Αντί να απαιτούμε το ίδιο επίπεδο αυστηρότητας, επιμονής και δηκτικότητας έναντι όλων, θελουμε οι δημοσιογράφοι να «σκίζουν» τον απέναντι και να «χαϊδεύουν» τον δικό μας.
Σε αυτόν τον κανόνα όσο μεγαλώνω αρνούμαι να πειθαρχήσω γνωρίζοντας ότι κ εγώ ως άνθρωπος έχω άποψη κ έχω επιλέξει να την εκφράζω πάντα με σεβασμό στην διαφορετική άποψη και με ειλικρίνεια απέναντι στον κόσμο. Δίκαια κι όχι ουδέτερα. Πολιτικά κι όχι με όρους εξυπηρέτησης καμπάνιας ή πολιτικών επιδιώξεων», αναφέρει η Νατάσα Γιάμαλη με ανάρτησή της στο facebook υπό τον τίτλο «Μια οφειλόμενη απάντηση».
Μάλιστα, επειδή δεν μπήκε καν στον κόπο να απαντήσει ο κ. Κασσελάκης στα επανειλημμένα αιτήματα μας για συνέντευξη δεν φιλοξενήσαμε ούτε την κ. Αχτσιόγλου αυτήν την εβδομάδα. Φιλοξενήσαμε τον 5ο διεκδικητή της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ που δεν είχε πάρει σαφή θέση για τον δεύτερο γύρο, κ. Τζουμάκα. Υπήρχε μέρα που φιλοξενήσαμε δυο υποστηρικτές του κ. Κασσελάκη κι έναν της κ. Αχτσιόγλου κ άλλη μέρα που δεν υπήρχε υποστηρικτής του κ. Κασσελάκη όχι όμως με δική μας υπαιτιότητα», σημειώνει και συνεχίζει:
«Η εσωκομματική κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ μας ενδιαφέρει όπως θα έπρεπε να ενδιαφέρει κάθε δημοσιογράφο και πολίτη το μέλλον του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όχι με όρους οπαδικούς. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να μας εξισώνει ή να μας ταυτίζει με τον εργοδότη μας ή με οποιοδήποτε κόμμα, επιλογή που για ολόκληρη την ομάδα μας έχει προσωπικό κόστος. Είμαστε τυχεροί που ακόμη διατηρούμε το δικαίωμα να κάνουμε την δουλειά μας όπως την αντιλαμβανόμαστε χωρίς άνωθεν παρεμβάσεις».
Παρατηρεί δε: «Τελευταίο αφήνω το ζήτημα της “αντικειμενικότητας”, αντικειμενικό είναι το “πως, που, πότε”, τα υπόλοιπα είναι “άποψη”. Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά παντού. Και είναι δικαίωμα και του ενός και της άλλης να πιστεύει και να εκφράζει αυτό που νομίζει. Και αυτή την ελευθερία θα έπρεπε να διεκδικούμε, όσοι και όσες, εργαζόμαστε στα ΜΜΕ. Και όσοι και όσες εμφανιζόμαστε ως επίδοξοι/ες ηγέτες.
»Η συζήτηση για τα ΜΜΕ και το πλαίσιο λειτουργίας τους πρέπει να γίνει όχι για να στηρίζουν τον έναν ή την άλλη, το ένα ή το άλλο κόμμα αλλά για να ελέγχουν τους πάντες με τον ίδιο τρόπο. Απάντηση δεν είναι η περιγραφή του προβλήματος ούτε τα εύπεπτα τσιτάτα. Απάντηση θα ήταν ένα πλαίσιο προστασίας και χειραφέτησης των δημοσιογράφων. Αντί για τις προγραφές. Τα δύσκολα ερωτήματα απαιτούν δύσκολες αλλά κατανοητές απαντήσεις, άλλωστε τις απλές, τις συμψηφιστικές τις προσφέρει δυστυχώς διαχρονικά καλύτερα η Ακροδεξιά».
Και προσθέτει: «
«ΥΓ: την εκπομπή της Παρασκευής παρουσίαζε – όπως κάθε Παρασκευή- ο Μάριος Αραβαντινός. Ως ομάδα διαφωνούμε και στον αέρα με πάθος αλλά χωρίς φόβο. Όπως κάνουμε και με τους καλεσμένους συναδέλφους μας. Αυτό το πάθος θα το διατηρήσουμε και δεσμευόμαστε να το κάνουμε χωρίς φόβο παρά τις παρεμβάσεις/ απειλές. -Και τη Δευτέρα 23.15 νταν θα είμαστε στο πόστο μας».