Κάνοντας προκλητικά λόγο για «αυτοσυγκράτηση» που πρέπει να επιδείξουν οι πολίτες εμφανίστηκε αιφνιδίως από το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, το βράδυ της τέταρτης συνεχόμενης ημέρας που πύρινα μέτωπα σαρώνουν τη χώρα. Αφού ενημερώθηκε για την πορεία των πυρκαγιών ποια τα πύρινα μέτωπα που βρίσκονται σε εξέλιξη ανά την Επικράτεια απηύθυνε μήνυμα προς τον ελληνικό λαό, χωρίς ωστόσο να έχει προαναγγελθεί κάτι τέτοιο, με μέσα ενημέρωσης να μην προλαβαίνουν να μεταδώσουν παρά μόνο τα τελευταία δευτερόλεπτα.

Η Κ. Σακελλαροπούλου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς τους πυροσβέστες που «με απαράμιλλη αυταπάρνηση ορθώνουν το τείχος της προστασίας μας», ενώ στη συνέχεια ανέφερε πως «απέναντι στη φωτιά είμαστε όλοι ευάλωτοι».

«Πολλά είναι αυτά που πρέπει να γίνουν, μεγάλα και μικρά. Τώρα όμως πρέπει να επιδείξουμε αυτοσυγκράτηση και ενότητα προέχει ο τόπος μας» κατέληξε.

Σημειώνεται πως την Πέμπτη η Κ. Σακελλαροπούλου επέλεξε να εκφράσει με ανάρτησή της στο Twitter την ευγνωμοσύνη της εκ μέρους όλων των Ελλήνων προς τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής, Στέφανο Κολοκούρη, ενώ την ίδια ώρα το πύρινο μέτωπο μαινόταν σε πολλές περιοχές της χώρας ήδη τρεις ημέρες, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή και τις περιουσίες πολλών πολιτών.