Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν μετέβη στις περιφέρειες της Χερσώνας και του Λουχάνσκ, στο νότιο και το ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, «για να συναντήσει τους στρατιωτικούς που έχουν αναπτυχθεί εκεί στο πλαίσιο της ρωσικής επιχείρησης που εξαπολύθηκε πριν από περισσότερο από ένα έτος», ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

Στην ανακοίνωση της ρωσικής προεδρίας δε διευκρινίζεται πότε έγινε αυτή η επίσκεψη. Ωστόσο, επισημαίνεται ότι ο Ρώσος πρόεδρος χαιρέτισε τους στρατιωτικούς στις περιφέρειες της Χερσώνας και του Λουχάνσκ με αφορμή τον εορτασμό του Πάσχα των Ορθοδόξων προχθές, Κυριακή, και τους προσέφερε θρησκευτικές εικόνες.

«Ο ανώτατος διοικητής των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας μετέβη στο γενικό επιτελείο της στρατιωτικής μονάδας ‘Dniepr’» στην περιφέρεια της Χερσώνας, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο Πούτιν μετέβη επίσης στην περιφέρεια του Λουχάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, στην πρώτη επίσης επίσκεψη που πραγματοποιεί εκεί, για να συναντηθεί με τους στρατιωτικούς του γενικού επιτελείου της ρωσικής Εθνοφρουράς που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

Τον Μάρτιο, ο Πούτιν είχε επισκεφθεί αιφνιδίως την Κριμαία, την ουκρανική χερσόνησο που προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014, και την Μαριούπολη.