Οι ιδιοκτήτες της εταιρείας Αφοί Καριπίδη ενημέρωσαν τους υπαλλήλους τους οτι αδυνατούν να συνεχίσουν να λειτουργούν καθώς τους έπνιξαν τα χρέη. Αυτό τους οδήγησε στην απόφαση να επινοικιάσουν το εργοστάσιο και τα μηχανήματα σε εναν από τους πιστωτές τους.

Παρότι δεν οφείλουν δεδουλευμενα στους εργαζόμενους, τους χρωστάνε τα ένσημα του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου του 2013, ενώ, όπως τους δήλωσαν, αδυνατούν να τους απολύσουν γιατί δεν έχουν χρήματα να τους αποζημιώσουν.

Αυτό πρακτικά σημαίνει οτι οι εργαζόμενοι βρίσκονται στο δρόμο δίχως καμία κάλυψη.

Για το θέμα ενημερώθηκε και η ΓΣΕΕ και στο πλευρό των εργαζόμενων που πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη σήμερα το πρωί στη βιοτεχνία του Βοτανικού βρέθηκε το μέλος του ΔΣ της ΓΣΕΕ Μάκης Θεοχάρης.

Οι εργαζόμενοι που έχουν υπογράψει συμβάσεις εργασίας εως τις 3 Μαρτίου με την εταιρεια Αφοί Καριπίδη άκουσαν έκπληκτοι να τους λένε πως αν θέλουν μπορούν να κάνουν μια αίτηση στη νέα ιδιοκτησία για να ζητήσουν δουλειά. Ωστόσο ο νέος ιδιοκτήτης ξεκαθάρισε πως δεν είναι στις συμβατικές του υποχρεώσεις να προσλάβει τους εργαζόμενους ενώ κάλεσε και την αστυνομία για να προστατέψει όπως είπε το χώρο και τα μηχανήματα από τους εργαζόμενους.

Μετά πάντως και την παρέμβαση της ΓΣΕΕ βρέθηκε η συμβιβαστική λύση να γίνει ένα ραντεβού των αδελφών Καριπίδη με τη νέα ιδιοκτησία την ερχόμενη Παρασκευή ωστε να βρεθεί μία λύση για τους 17 εργαζόμενους.

(πληροφορίες: newsit.gr)