Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, που επικαλείται το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου, 37 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι τώρα τη ζωή τους μετά από σύγκρουση επιβατικών αμαξοστοιχειών το απόγευμα της Παρασκευής στην Αλεξάνδρεια. Υπάρχουν ακόμα 123 τραυματίες χωρίς να υπάρχει διευκρίνιση για το αν κάποιοι βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Μετά τη σύγκρουση, οι τραυματίες μεταφέρθηκαν έξω από τα βαγόνια και τοποθετούνταν σε κουβέρτες κατά μήκος των γραμμών. Πολλοί από τους επιζώντες βρίσκονταν σε κατάσταση σοκ. Περίπου 25 ασθενοφόρα έσπευσαν στον τόπο του δυστυχήματος, επισήμανε αξιωματούχος των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών.

Η σύγκρουση προκλήθηκε όταν μία αμαξοστοιχία σταμάτησε στις ράγες, έχοντας υποστεί τεχνική βλάβη, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο επικαλούμενο αξιωματούχους του υπουργείου Μεταφορών. Η άλλη αμαξοστοιχία έπεσε στη συνέχεια πάνω στην πρώτη, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Το ένα τρένο εκτελούσε το δρομολόγιο Κάιρο – Αλεξάνδρεια. Το δεύτερο τρένο κατευθυνόταν από το Πορτ Σαΐντ (ανατολικά) στην Αλεξάνδρεια.