
Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι, κάλεσε την Παρασκευή να βρεθεί μια «διεθνής λύση» για την παγκόσμια κρίση των σιτηρών.
Όπως μεταδίδει το Middle East Monitor, αυτό έγινε σε βιντεοσκοπημένη ομιλία στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία, στο οποίο η Αίγυπτος θεωρείται «φιλοξενούμενη χώρα».
«Το φετινό φόρουμ διεξάγεται κάτω από άνευ προηγουμένου πολιτικές και οικονομικές συνθήκες και προκλήσεις και ελπίζουμε ότι τα αποτελέσματα του φόρουμ θα συμβάλουν στην εξεύρεση αποτελεσματικών λύσεων για τον μετριασμό της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και των αρνητικών συνεπειών της», είπε o Αιγύπτιος πρόεδρος.
Ο Αλ-Σίσι τόνισε ότι η αντιμετώπιση αυτής της κρίσης απαιτεί διεθνή προσπάθεια και συνεργασία από όλα τα μέρη: «Για να αποκατασταθεί η ομαλότητα, ιδιαίτερα η θαλάσσια κυκλοφορία και η κανονικότητα των αλυσίδων εφοδιασμού, ιδιαίτερα των τροφίμων, όπως τα δημητριακά και τα φυτικά έλαια».
Υποστήριξε επίσης: «Υπάρχει ανάγκη να εργαστούμε για την αποκατάσταση της διεθνούς σταθερότητας και ηρεμίας για να μετριαστούν οι επιπτώσεις αυτής της οικονομικής κρίσης στους ανθρώπους που αναζητούν ειρήνη και ανάπτυξη».
Η Αίγυπτος είναι ένας από τους μεγαλύτερους καταναλωτές σιταριού σε όλο τον κόσμο, με μέσο όρο 23 εκατομμύρια τόνους ετησίως, εκ των οποίων εννέα εκατομμύρια τόνοι είναι τοπική παραγωγή και οι υπόλοιποι εισάγονται.
Την Τετάρτη, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Κάιρο ότι η Ευρώπη θα στηρίξει αμέσως την Αίγυπτο με 100 εκατομμύρια δολάρια και θα παράσχει 3 δισεκατομμύρια ευρώ στην περιοχή τα επόμενα χρόνια για να αντιμετωπίσει τις ζημιές στις προμήθειες τροφίμων.
Μόνο ο σανός που εισάγεται από ειρηνικό και ατλαντικό μεριά θα είναι ατελώνιστος.
και διανέμετε σε μεγάλες ποσότητες επίσης δωρεάν φίλε Γιάννη, μην το ξεχνάμε
Ο Τραμπ μου δίνει την εντύπωση ενός πρωτοετή φοιτητή οικονομικών που διδάχτηκε τις μερκαντιλιστικές θεωρίες του 19ου αιώνα και κατάλαβε τι είναι οι δασμοί, και μετά του προσφέρθηκε θέση προέδρου των ΗΠΑ.
Δεν υπάρχει κάποιος να του πει κάποιος ότι υπάρχουν λόγοι που εγκαταλήφθηκαν αυτές οι θεωρίες;
Φίλε η Λατινοπούλου λέει τον εαυτό της «φωνή λογικής».
Άλλη τόση επαφή έχεις εσύ αλλά γράφεις με το ανάλογο ύφος.
Ναρκισσισμός; Παπαρολογία; Πες το ότι θες
Τελικά τα εννοεί όσα λέει ο βαψομαλλιάς?
Η κινα μερκαντιλισμο εφαρμοζει...
Ενημερωτικα..
Η Κίνα είναι στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου και αυτή τη στιγμή προσφεύγει ενάντια στους δασμούς του Τραμπ.
Δεν είναι όλα τόσο απλά
Ποιο παγκόσμιο οργανισμό εμπορίου μωρέ. Αυτό ήταν την πρώτη μέρα για τις "κάμερες". Επέβαλε ανταποδοτικούς δασμούς. Απλά δεν το άκουσες στο TPP της προπαγάνδας...