Δύτες του ινδονησιακού  στρατού βρήκαν και περισυνέλεξαν το μαύρο κουτί  του αεροσκάφους που εκτελούσε την πτήση QZ8501 και έπεσε στη θάλασσα της Ιάβας, τα ξημερώματα της 28ης Δεκεμβρίου.

Σήμερα το πρωί, ο Σουγιάντι Μπαμπάνγκ Σουπριγιάντι, εκ των υπεύθυνων για την έρευνα των συντριμμιών του αεροσκάφους είχε δηλώσει ότι πριν το αεροπλάνο πέσει στη θάλασσα,  είχε προηγηθεί έκρηξη.

«Το συμπέρασμα μου βασίζεται στα ερείπια του αεροσκάφους, καθώς και σε άλλα ευρήματα που βρέθηκαν κοντά στον τόπο της τραγωδίας. Από τα στοιχεία που έχω στα χέρια μου, θεωρώ πως υπήρξε έκρηξη στο αεροσκάφος, πριν αυτό πέσει στη θάλασσα», δήλωσε ο Σουπριγιάντι.

Λίγη ώρα μετά, ο αρχές της Ινδονησίας διέψευσαν αυτές τις πληροφορίες, μέσω του αξιωματούχου Σαντόσο Σαγιόγκο. «Δεν υπάρχει ακόμα ξεκάθαρη εικόνα για τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους. Δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν ότι υπήρξε έκρηξη στο αεροσκάφος πριν αυτό πέσει στη θάλασσα», ανέφερε ο Σαγιόγκο.

Υπενθυμίζουμε ότι το αεροσκάφος της AirAsia συνετρίβει στις 28 Δεκεμβρίου, ενώ εκτελούσε πτήση από τη Σουραμπάγια της Ινδονησίας προς τη Σιγκαπούρη. Στο αεροσκάφος υπήρχαν 162 επιβαίνοντες και μέχρι στιγμής δεν έχουν ανασυρθεί όλες οι σωροί.