Ανυποχώρητοι δηλώνουν οι καλλιτέχνες που κορυφώνουν τις κινητοποιήσεις τους διαμαρτυρόμενοι για το Προεδρικό Διάταγμα 85, που υποβαθμίζει τις σπουδές τους, εξισώνοντας τες με απολυτήριο λυκείου. Σήμερα πραγματοποίησαν τα σωματεία των καλλιτεχνών συνάντηση με τους αρμόδιους του υπουργείου Παιδείας, με τον υφυπουργό Άγγελο Συρίγο να δηλώνει πως «το ΠΔ δεν αποσύρεται, το ΠΔ ΔΕΝ τροποποιείται, ενώ για όλα τα υπόλοιπα – παράλληλα ζητήματα (ανώτατη βαθμίδα, διαβάθμιση σπουδών, ΤΕ μισθολογικό στο Δημόσιο κλπ.) εφευρέθηκε νέο “παιχνίδι”, καθώς μετά τη γνωστή αντιμετάθεση ευθυνών από Υπουργείο σε Υπουργείο (από τον κ. Βορίδη, στην κ. Κεραμέως, από εκεί στον κ. Γιατρομανωλάκη και πάλι πίσω), ΤΩΡΑ μας παραπέμπουν σε μια “επιτροπή” χωρίς χρονοδιάγραμμα, χωρίς να μας λένε την σύνθεση. Ούτε καν αν το Υπουργείο Παιδείας θα συμμετέχει, αν θα κληθούν τα Σωματεία ή οι γνωστές σε όλους μας “προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους”», όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΕΗ.

Οι εκπρόσωποι των Σωματείων, αλλά και των σπουδαστών των σχολών του Εθνικού, του ΚΘΒΕ και του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας (που επίσης συμμετείχαν στη συνάντηση) «δεν λάβαμε καμία απάντηση για κανένα από τα αιτήματά μας, παρά μόνο διατύπωση εξοργιστικών ευχολογίων και – κατά τα άλλα – αναγνώρισης της “χαώδους” (κατά δήλωση του Υφυπουργού) κατάστασης της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα» υπογραμμίζουν και δηλώνουν πως δεν υποχωρούν.

«Συνεχίζουμε την διεκδίκηση των αιτημάτων μας, δηλώνουμε με κάθε τρόπο τη στήριξή μας στις καταλήψεις των δραματικών σχολών και
ενημερώνουμε, πως μετά την συνεδρίαση του ΔΣ του ΣΕΗ την Τετάρτη το απόγευμα, θα ανακοινώσουμε τις νέες δράσεις και κινητοποιήσεις μας».