Μιλώντας αρχικά στο One Channel, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι αν ήξερε «ότι θα παίξει μόνο αυτή η φράση», θα τη διατύπωνε διαφορετικά. «Εγώ δεν είπα ποτέ στην εκπομπή αυτήν ότι ο κ. Καραμανλής ήξερε ότι υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας στα τρένα, αυτό είναι τελείως ψευδές. Αντιθέτως, εξηγούσα πάνω από 10 λεπτά ότι είναι αδύνατον να ήξερε ο κ. Καραμανλής τι θα κάνει ο σταθμάρχης» συνέχισε.

«Είπα ότι ευθύνη του υπουργού ήταν να δουλεύουν τα μηχανήματα που ξέρουμε σήμερα ότι δουλεύανε κανονικά στον σταθμό της Λάρισας και ότι είχε κάνει τα πάντα για να υπάρχει ασφάλεια στα τρένα», πρόσθεσε, για να του απαντήσει ο δημοσιογράφος της Αυγής, Νίκος Σβέρκος, ότι «ο ΟΣΕ με ανακοίνωσή του, έχει πει ότι τα συστήματα δεν λειτουργούσαν».

Απευθυνόμενος στον κ. Σβέρκο, ο υπουργός Ανάπτυξης υποστήριξε ότι στη συγκεκριμένη εκπομπή του Blue Sky, «στην ερώτηση του συναδέλφου σας του κ. Στούμπου, γιατί δεν αναφέρθηκε (ο Καραμανλής) στα εξώδικα των συνδικαλιστών, είπα: “Πιθανόν” αν έλεγε για τη διαμάχη με τα εξώδικα, θα οδηγούσε τον κόσμο να μην μπαίνει στα τρένα. Όχι δηλαδή ότι ο Καραμανλής ήξερε ότι υπήρχε πρόβλημα με την ασφάλεια των τρένων και το κρύβει, όπως παρουσιάστηκε».

Τέλος, αποκάλεσε χυδαιότητα την «κοπτοραπτική» που όπως ισχυρίστηκε έκαναν «τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ για να παίξουν πάνω στον πόνο των ανθρώπων».

Στη συνέχεια προχώρησε σε μία ακατανόητη ανάρτηση στο twitter, στην οποία με έντονο ύφος έγραψε: «(…) Όταν λοιπόν είπα ότι αν ο Καραμανλής μιλούσε στη Βουλή για θέματα ασφαλείας, δεν θα έπαιρνε κανένας τρένο, εννοούσα ότι αν μιλούσε ο Καραμανλής για θέματα ασφαλείας ΕΝΩ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗ.

Διότι ο Υπουργός που ξέρει ότι τα τρένα δεν ειναι ασφαλή, ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙ. ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΓΩΝΕΙ, ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΓΩΣΕΙ ΤΩΡΑ.

Αυτο λοιπόν το ξεκάθαρα προφανές, από όλα όσα είχα πει, το πήραν, απομόνωσαν την φράση και την εμφάνισαν σαν να έλεγα ότι ο Καραμανλής έκρυβε τα προβλήματα.

ΚΑΤΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΡΑΛΟΓΟ, διότι καμία Κυβέρνηση στη Γη δεν στέλνει έξω τρένα που δεν θεωρεί ασφαλή, διότι απλούστατα κανένας πολιτικός δεν θέλει να πάει ΙΣΟΒΙΑ.

Πάντα για όλους μας προέχει η Ασφάλεια των ανθρώπων!

Ας σταματήσουν κάποιοι την προπαγάνδα επιτέλους πάνω στην τραγωδία!»