Δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος κατήγγειλαν πως το ποσό του κοινωνικού μερίσματος παρακρατήθηκε από τις τράπεζες, καθώς εκκρεμούσαν σε βάρος τους αναγκαστικά μέτρα είσπραξης. Το υπουργείο Οικονομικών ξεκαθάρισε πως το κοινωνικό μέρισμα είναι ακατάσχετο και οι τράπεζες υποχρεούνται να το αποδώσουν στους δικαιούχους.

Το υπουργείο διευκρινίζει ότι περίπτωση που οι δικαιούχοι, λόγω δέσμευσης λογαριασμού για οποιαδήποτε αιτία, δεν μπορούν να κάνουν ανάληψη του ποσού από το ΑΤΜ, θα πρέπει να απευθυνθούν στα ταμεία της τράπεζάς τους και να κάνουν άμεσα την ανάληψη από εκεί.

Υπενθυμίζεται ότι δόθηκε παράταση στη δυνατότητα υποβολής αίτησης για το κοινωνικό μέρισμα μέχρι τις 26 Δεκεμβρίου. Όπως ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, η παράταση δόθηκε προκειμένου να διορθωθούν σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο βαθμό οι «αστοχίες» που παρατηρήθηκαν στο σύστημα αναφορικά με συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών, όπως μονογονεϊκές οικογένειες, ανασφάλιστοι ηλικιωμένοι και μονοπρόσωπα νοικοκυριά.

Δείτε εδώ τις διευκρινίσεις που δίνονται για το κοινωνικό μέρισμα.