Ο Π. Πολάκης, αναπληρωτής Τομεάρχης Διαφάνειας της Διοικητικής Δράσης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, αναδεικνύει μια νέα υπόθεση αυθαιρεσίας εκ μέρους της συνεργάτιδας του πρωθυπουργού Θεανώ Καρποδίνη, η οποία εκτός του ότι διορίστηκε με διαδικασίες fast track στη θέση της διοικητού του ΕΟΠΥΥ σε καθεστώς αποκλειστικής απασχόλησης, παράλληλα είναι και Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου του Χρηματιστηρίου.

Η νέα αποκάλυψη Πολάκη συνοδεύεται με έγγραφα και άλλα στοιχεία σε ανάρτησή του στο Facebook:

Η Καρποδίνη φαίνεται ως το πρόσωπο που βρίσκεται και συνδιαλέγεται με εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο με τις οποίες η ίδια συναλλάσσεται και συμβάλλεται και ως Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ. Μάλιστα ο Π. Πολάκης αναφερόμενος στη συνεργάτιδα του πρωθυπουργού έγραψε στην ανάρτηση του πως: «από το 2020 μέχρι και σήμερα μετέχει στα Δ.Σ όχι μίας, αλλά τριών εταιρειών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, από τις οποίες πληρώνεται κανονικά».

Ο κ. Πολάκης καλεί τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, να απομακρύνει άμεσα την κ. Καρποδίνη και να επιστραφούν στο Δημόσιο τα παράνομα χρήματα που εισέπραξε από τον ΕΟΠΥΥ και να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και να παραιτηθεί .

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο κ. Πολάκης συνεχίζει εδώ και μέρες να απειλεί χυδαία χρήστες του διαδικτύου σαν το τελευταίο τρολ, επειδή δεν του αρέσουν οι απόψεις τους! Προφανώς η φασιστική συμπεριφορά του κ. Πολάκη, τον οποίο ξαναέβγαλαν στη βιτρίνα του ΣΥΡΙΖΑ, όχι απλώς εκφράζει τον κ. Τσίπρα αλλά συντονίζεται από αυτόν, καταδεικνύοντας και υπενθυμίζοντας έτσι στην πράξη πως αντιλαμβάνονται έννοιες όπως τη Δημοκρατία και την «πρόοδο» που έχουν κάνει σημαία».