Τραγικά θύματα ο 15χρονος Nihad Waked και ο συνομήλικός του, Fuad Waked  από το χωριό Al-Araqa, που δέχθηκαν τα πυρά των ισραηλινών ενστόλων με την υποψία πως ο ένας εκ των δυο έφερε μαζί του μαχαίρι και ετοιμαζόταν να επιτεθεί. 

Όπως μεταδίδουν τα παλαιστινιακά ΜΜΕ, βαριά τραυματισμένοι οι δυο έφηβοι παρέμειναν επί πολλή ώρα αβοήθητοι στο οδόστρωμα καθώς η προσέγγιση των ασθενοφόρων επετράπη μόνο αφού και οι δύο εξέπνευσαν.

Οι 15χρονοι Fuad Waked και Nihad Waked 

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, δυο ακόμη νεαρά άτομα, ο Mansour Shawarma και ο Omar Amr, πυροβολήθηκαν από αυτόματα όπλα της συνοριακής ισραηλινής Αστυνομίας, με το αιτιολογικό πως είχαν σκοπό να πραγματοποιήσουν επίθεση. 

Σε αντίστοιχο επεισόδιο που συνέβη το Σάββατο, ένα 17χρονο κορίτσι του σχολείο σκοτώθηκε επίσης από πυρά αστυνομικών στη Χεβρώνα, επειδή, σύμφωνα με τους Ισραηλινούς, ετοιμαζόταν να επιτεθεί με μαχαίρι εναντίον στρατιώτη, κοντά στο τέμενος Ibrahimi.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο συνολικός αριθμός των Παλαιστινίων που έχουν δολοφονηθεί από τις Ισραηλινές δυνάμεις κατοχής, από τον Οκτώβριο του 2015 μέχρι σήμερα ήδη έφτασαν τους 178, 39 εκ των οποίων μικρά παιδιά. 

Την ίδια στιγμή, οι νεκροί από πλευράς Ισραηλινών είναι 27, κάποιοι εξ αυτών έποικοι και οι υπόλοιποι στρατιώτες.