«Η φωτιά ήταν 100 μέτρα από το σπίτι μας, τρομάξαμε πάρα πολύ» τονίζει στο documentonews.gr κάτοικος του Λουτρόπυργου, όπου το πρωί της Παρασκευής ξέσπασε μεγάλη δασική πυρκαγιά σημαίνοντας συναγερμό σε ολόκληρη την περιοχή της Νέας Περάμου.

Όπως τονίζει, πριν εκδηλωθεί η πυρκαγιά ακούστηκε ένας υπόκωφος θόρυβος και μετά από λίγη ώρα ακούστηκαν σειρήνες στην περιοχή. Η φωτιά σύμφωνα με τις μαρτυρίες πήρε πολύ γρήγορα διαστάσεις, λόγω των ισχυρών ανέμων, ενώ ακούγονταν συνεχόμενες εκρήξεις.

Η περιοχή είναι σύμφωνα με τους κατοίκους πυκνοκατοικημένη, και γεμάτη δέντρα.

Αναλυτικά όσα είπε στο documentonews.gr ο κάτοικος της περιοχής:

«Πριν ξεκινήσει η φωτιά επειδή το σπίτι μας είναι 100 μέτρα από την εθνική οδό, εκεί που πίναμε καφέ, ακούστηκε ένας υπόκωφος θόρυβος. Μετά από λίγη ώρα ακούσαμε τις σειρήνες της πυροσβέστης η οποία πέρασε μπροστά από το σπίτι και καταλάβαμε ότι έχει εκδηλωθεί μεγάλη φωτιά. Μετά από λίγο ακούγονταν συνεχόμενες εκρήξεις… Εγώ πήρα το μηχανάκι και έτρεξα προς την εθνική οδό, στον παράδρομο», ανέφερε.

«Κοιτώντας προς την πλαγιά του βουνού, έβλεπα την φωτιά να ανεβαίνει προς τα πάνω, αλλά οι βόρειοι άνεμοι την έσπρωχναν προς τα Μέγαρα και πίσω από το βουνό προς Μάνδρα. Παρατηρώντας την εθνική οδό, είχαν παραταχθεί πυροσβεστικές δυνάμεις για να μην περάσει η φωτιά κάτω από την εθνική και απειλήσει ολόκληρη την περιοχή η οποία είναι πυκνοκατοικημένη και πευκόφυτη. Επιστρέψαμε αμέσως σπίτι και πιάσαμε τα λάστιχα προκειμένου να βρέξουμε τους τοίχους και τη μάντρα. Φοβηθήκαμε πάρα πολύ…» είπε.