Ακροδεξιοί τραμπούκοι σύμφωνα με το notia.gr, παριστάνουν τους αστυνομικούς και «περιπολούν» τα γκράφιτι του ακροδεξιού Εύρυτου στην Αργυρούπολη.

Σύμφωνα με περιστατικό που είδε το φως της δημοσιότητας από το site Notia.gr, την Κυριακή, δύο άνδρες με αυτοκίνητο βρέθηκαν στο σημείο των εν λόγω γκράφιτι και σταμάτησαν για «έλεγχο» δύο ανήλικα αγόρια, ηλικίας 15 και 17 ετών, λέγοντας πως είναι αστυνομικοί.

«Εσείς μουτζουρώσατε το γκράφιτι;», φαίνεται πως ρώτησαν οι δύο άνδρες τα αδέλφια, που μόλις είχαν κατέβει από λεωφορείο. Τα αγόρια αναρωτήθηκαν σχετικά με την ταυτότητα των δύο δραστών. Εκείνοι απάντησαν ότι είναι αστυνομικοί και όταν τα αγόρια ζήτησαν να δουν τις σχετικές ταυτότητες, ο ένας εκ των δύο γρονθοκόπησε το ένα παιδί.

Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή, όμως οι ανήλικοι συγκράτησαν τις πινακίδες του οχήματος και μαζί με τον πατέρα τους μετέβησαν στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, καταθέτοντας μήνυση.

Ο ένας από τους δύο δράστες, ηλικίας 50 ετών, συνελήφθη. Ο άλλος δράστης, αυτός που φέρεται να γρονθοκόπησε το ένα παιδί, δεν έχει εντοπιστεί σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ.

Υπενθυμίζεται ότι σε αγαστή συνεργασία με τον Δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης (υποστηριζόμενο από τη ΝΔ), έναν παπά αλλά και την αστυνομία, ο ακροδεξιός αυτοαποκαλούμενος καλλιτέχνης «Εύρυτος» κλήθηκε πριν εβδομάδες να φιλοτεχνήσει τοίχους του δήμου με τα πρόσωπα ηρώων της ελληνικής επανάστασης.

Ο νεαρός με τα καλυμμένα χαρακτηριστικά έχει υπογράψει πολλά φασιστικά έργα, με ναζιστικό, ισλαμοφοβικό, αντικομμουνιστικό και συνωμοσιολογικό περιεχόμενο, ενώ υπάρχουν και έργα του που προτρέπουν σε βία κατά μειονοτήτων. Σε συνέντευξη του, τότε, ο ίδιος ανέφερε ότι έχει δεχθεί προσκλήσεις και από άλλους δήμους, όπως αυτοί της Πεύκης, της Παιανίας, των Σερρών, ενώ ειδική αναφορά έκανε στον Δήμο Καραϊσκάκη στην Άρτα.

Ακροδεξιός γκραφιτάς με φασιστικά σύμβολα, «στολίζει» τα 200 χρόνια επανάστασης του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης