Σενάριο αποχώρησης του γενικού γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση, παράλληλα με τον ανασχηματισμό, ο οποίος αναμένεται να ανακοινωθεί την ερχόμενη Δευτέρα. Για το ενδεχόμενο αποχώρησης του κ. Θεοχάρη, η οποία αν τελικώς πραγματοποιηθεί θα λάβει τη μορφή της παραίτησης, έχουν ενημερωθεί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι Βρυξέλλες αλλά και η τρόικα. Επιπλέον, η αλλαγή στην ηγεσία της Γενικής Γραμματείας Εσόδων θα συνοδευτεί και με ευρύτερες αλλαγές στον κρατικό μηχανισμό, γράφει η «Καθημερινή».
 
Εν τω μεταξύ, στην τελική ευθεία βρίσκεται ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης. Κλειδί αποτελεί ο νέος υπουργός Οικονομικών, που αναζητείται, σύμφωνα με πληροφορίες, με το σκεπτικό ότι θα πρέπει να είναι πολιτικό στέλεχος και να μπορεί να σταθεί στη διαπραγμάτευση αλλά και έναντι της Βουλής και, κυρίως, των πολιτών. Με όνομα, επιπλέον, που δεν θα είναι άγνωστο στους πιστωτές αλλά, αντιθέτως, θα προκαλεί συνειρμούς αξιοπιστίας και θα είναι και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.
 Μόνον τις τελευταίες δύο ημέρες έχουν γραφτεί τα ονόματα των κ. Ν. Δένδια, Μ. Βορίδη, Χρ. Σταϊκούρα και άλλων, οι οποίοι πιθανότατα θα είναι στην κυβέρνηση, όχι όμως απαραιτήτως στο γραφείο της οδού Νίκης. Αλλοι, πάλι, επεδίωκαν να διαγνώσουν αν το «κοστούμι» που περιγράφει το Μαξίμου ταιριάζει σε άλλα κυβερνητικά στελέχη, όπως ενδεικτικά ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης, ή ακόμη και σε πολιτικούς της Ν.Δ. που βρίσκονται σήμερα εκτός Βουλής.
 

Ζητούν επίσπευση

Η πολυήμερη συζήτηση επί του ανασχηματισμού προκαλεί ενόχληση σε συγκεκριμένα κέντρα, καθώς έχει πολύ μεγάλες παρενέργειες στην κυβέρνηση που έχει παραλύσει και στην εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος που έχει συμφωνηθεί με την τρόικα, αναφέρει το vima.gr.
 
Οι πιστωτές αλλά και γενικότερα η «αγορά» επιθυμεί την επαναφορά της κυβέρνησης στην…κανονική λειτουργία και στην τάχιστη υλοποίηση των όσων έχουν ψηφισθεί από το ελληνικό Κοινοβούλιο, αλλά και την προώθηση προς ψήφιση και άλλων κρίσιμων νομοσχεδίων όπως για τη «μικρή ΔΕΗ» και για τους αιγιαλούς, που ήδη προκαλούν μεγάλες αντιστάσεις.
Στη σκιά των όσων έγιναν απαράδεκτων έγιναν την Τετάρτη στη Βουλή από την έγκλειστη στον Κορυδαλλό ηγεσία της Χρυσής Αυγής, το Νίκο Μιχαλολιάκο και το Χρήστο Παπά και τα όσα είπαν για κυβερνητικά στελέχη που προκαλούν ήδη μεγάλη συζήτηση και στο εσωτερικό της ΝΔ, το μείζον είναι η πρόωρη διακοπή των εργασιών της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου που αποφασίστηκε κατόπιν συνεννόησης του Πρωθυπουργού με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.
 
Η κυβέρνηση, εκτός από την προσπάθεια να ελέγξει καλύτερα τις επικείμενες δύσκολες ψηφοφορίες στα θερινά τμήματα της Βουλής, αποφεύγει και την οδυνηρή γι’ αυτήν, όπως παραδέχονται και «γαλάζιοι» βουλευτές και πρώην υπουργοί, προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση του πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησηςΤάκη Μπαλτάκου και της συνομιλίας με τον Ηλία Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής. Επίσης, αρκετοί βάζουν και το ζήτημα της παραγραφής τυχόν αδικημάτων για τις περιόδους των κυβερνήσεων Γιώργου Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμου.