Συνολικά η διαδήλωση διήρκησε λίγο περισσότερο από μία ώρα και η συμμετοχή ήταν κατώτερη του αναμενόμενου, παρά τη δήλωση του Μπάσια ότι πρόκειται για παρουσία στην κεντρική πλατεία πολύ μεγάλου αριθμού διαδηλωτών απ΄όλη τη χώρα. 2500 αστυνομικοί ανέλαβαν την τήρηση της τάξης. Για τον ίδιο σκοπό, η αντιπολίτευση είχε παρατάξει ανάλογο αριθμό οπαδών της, οι οποίοι είχαν σχηματίσει δική τους ανθρώπινη αλυσίδα, παράλληλα με την αστυνομία.

Στην ομιλία του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε τη διαδήλωση «λαϊκό δημοψήφισμα» που σημαδεύει, όπως είπε, «την εγκαθίδρυση της νέας δημοκρατίας στη χώρα». Στην ομιλία του ο Μπάσια εξαπέλυσε κατηγορίες κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, για οργανωμένο έγκλημα, ναρκωτικά και διαφθορά και δήλωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν εκλογές στη χώρα, χωρίς τη συμμετοχή της αντιπολίτευσης και χωρίς τη διαχείρισή τους από μια υπηρεσιακή κυβέρνηση, χωρίς τον νυν πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με το Μπάσια, θα υπάρξει μια τρίτη και τελευταία, όπως είπε, διαδήλωση διαμαρτυρίας, η οποία «θα κάνει πράξη τη νέα δημοκρατία στη χώρα». Δεν προσδιόρισε το χρόνο διεξαγωγής της νέας διαδήλωσης και κάλεσε τους οπαδούς του σε αντίσταση, αντοχή και ενότητα μέχρι την τελική νίκη, όπως είπε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ