Τονίζει ότι οι αναφορές αυτές προσβάλλουν πρωτίστως τους γιατρούς και προσθέτει πως όσοι διακινούν fake news «λειτουργούν ως συκοφάντες και είναι υπόλογοι απέναντι στους ιατρούς, που προσβάλλουν».

«Αναφορικά με τις καταγγελίες για την επιλεκτική εισαγωγή ασθενών στις ΜΕΘ διευκρινίζεται ότι η δήλωση των ασθενών που χρειάζονται ΜΕΘ γίνεται από τους ιατρούς στην πλατφόρμα του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ. Όλα τα νοσοκομεία που διαθέτουν κενές κλίνες ΜΕΘ βλέπουν τα αιτήματα και βάση ιατρικών κριτηρίων δέχονται με απόφαση ιατρών τον ασθενή στην κενή κλίνη ΜΕΘ που διαθέτουν.

Αναφορές ότι κρατούνται κλίνες ΜΕΘ ή γίνεται επιλεκτική εισαγωγή τους είναι ψευδέστατες και προσβάλλουν πρωτίστως τους ιατρούς.

Όσοι διακινούν fake news λειτουργούν ως συκοφάντες και είναι υπόλογοι απέναντι στους ιατρούς, που προσβάλλουν».

Ωστόσο, δε φάνηκε να εκπέμπει την ίδια σιγουριά ότι δεν υπάρχουν VIP ΜΕΘ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, έδωσε μια διαφορετική προσέγγιση λέγοντας πως «αν υπάρχουν αυτά τα στοιχεία πρέπει να καταγγελθούν και να διερευνηθούν, χωρίς αμφιβολία». Με την συγκεκριμένη απάντηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αφήνει εντελώς ακάλυπτο τον Θάνο Πλεύρη αφού ουσιαστικά δεν διαψεύδει τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ και της ΟΕΝΓΕ.

Η ΠΟΕΔΗΝ απαντά με ονόματα

Οι τοποθετήσεις των κυβερνητικών στελεχών που χαρακτήρισαν fake news τις καταγγελίες για την επιλεκτική εισαγωγή ασθενών στις ΜΕΘ, προκάλεσαν την αντίδραση της ΠΟΕΔΗΝ. Ο Μιχάλης Γιαννάκος θέτει εκ νέου προ των ευθυνών του τον υπουργό Υγείας και του ζητάει να απαντήσει για περιπτώσεις που όλοι γνωρίζουμε και που απλά αποκαλύπτουν ότι υπάρχουν VIP κλίνες ΜΕΘ.

Χαρακτηριστικά όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ στο Dnews: «Αφού η ΠΟΕΔΗΝ έχει άδικο με ποια κριτήρια έβαλαν στις ΜΕΘ του Ευαγγελισμού και του Σωτηρία τον Μητροπολίτη Αιτωλοακαρνανίας Κοσμά και γνωστό δημοσιογράφο αντίστοιχα, οι οποίοι μάλιστα είναι και μη εμβολιασμένοι, σε αντίθεση με τόσους ασθενείς που περιμένουν στη λίστα; Να μας απαντήσει πόσοι επώνυμοι υπάρχουν στην λίστα αναμονής;». Ουσιαστικά ο Μιχάλης Γιαννάκος «έδειξε» τον Γιώργο Τράγκα ο οποίος βρίσκεται στη ΜΕΘ του «Σωτηρία».

Παράλληλα ο Μιχάλης Γιαννάκος τόνισε ότι βάσει των επισήμων στοιχείων 600 ασθενείς βρίσκονται στις ΜΕΘ, το σύνολο των διασωληνωμένων είναι 714, θα έπρεπε όλα τα κρεβάτια να είναι γεμάτα, όμως έχουμε 647 και τα 47 κρεβάτια είναι κενά.

Διερωτήθηκε με νόημα «Εάν ισχύει αυτό που λέει ο κ. Πλεύρης θα έβρισκε κρεβάτι ο 58χρονος στο Αγρίνιο που περίμενε πάνω από πέντε ημέρες και όχι ο Μητροπολίτης μέσα σε τρεις ώρες».

«Αναφορές ότι κρατούνται κλίνες ΜΕΘ ή γίνεται επιλεκτική εισαγωγή τους είναι ψευδέστατες και προσβάλλουν πρωτίστως τους ιατρούς. Όσοι διακινούν fake news λειτουργούν ως συκοφάντες και είναι υπόλογοι απέναντι στους ιατρούς, που προσβάλλουν», υποστήριξε νωρίτερα ο Θ. Πλεύρης.